Jaroslav  Chmelař

Jaroslav Chmelař

Datum narození: 27. 4. 1957
Místo narození: Přílepy
Profese: politik za ČSSD
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Místostarosta města Holešov Jaroslav Chmelař, který svůj profesní život zasvětil dopravě, se ve volbách 2016 stal kandidátem sociálních demokratů na senátora.

Do komunální politiky Jaroslav Chmelař vstoupil v roce 2006, kdy byl za ČSSD zvolen zastupitelem Holešova na Kroměřížsku. V následujících volbách mandát obhájil a stal se tamním místostarostou. Totéž se opakovalo i roku 2014. Neúspěchy měl ve volbách do Zastupitelstva Zlínského kraje (2004, 2008, 2012). Ve volebním klání 2016 do Senátu PČR na něj vsadila ČSSD v obvodu č. 76 – Kroměříž. „Kandidaturu do Senátu PČR beru jako výzvu. V případě zvolení pak jako příležitost k širšímu využití mého čtrnáctiletého působení v komunální politice a také celoživotních zkušeností, nabytých v oblasti dopravy,“ napsal do svého SV na webu ČSSD.

Ještě za totality Jaroslav Chmelař vystudoval SPŠ strojnickou a železniční v Břeclavi. Později absolvoval program ekonomika a management na Vysoké škole podnikání v Ostravě. Celý svůj profesní život se věnuje dopravě. Začínal jako mechanik kolejových vozidel v lokomotivním depu Přerov, kde za 16 let působení vystřídal řadu pozic – i vedoucích; dále např. na Správě železniční dopravní cesty - zde byl elektromontér, vedoucí čety, mistr, vrchní mistr a vedoucí provozního střediska.

Rodák z Přílep Jaroslav Chmelař je ženatý. S manželkou Zdenkou má dvě děti - syna Jaroslava a dceru Petru. Mezi jeho koníčky patří turistika, plavání, potápění a četba.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jaromír Štětina
Jaromír Štětina
zobrazit profil Anna Svídnická
Anna Svídnická
zobrazit profil Soňa Kodetová
Soňa Kodetová
zobrazit profil Zdeněk Škromach
Zdeněk Škromach
zobrazit profil Jan Richter
Jan Richter
zobrazit profil Jiří Milek
Jiří Milek
zobrazit profil Jiří Burian
Jiří Burian
zobrazit profil Jiří Dort
Jiří Dort