Kristýna Květová

Datum narození: 8. 8. 1992
Profese: producentka a příležitostná herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Producentka Kristýna Květová na sebe upozornila jako dětská hvězda filmu Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko. Roku 2015 založila vlastní produkční společnost Cinémotif Films.

Kristýna Květová vystudovala produkci na FAMU, Filmové akademii v Praze. Kromě krátkých filmů jako Jak blízko tomu jsem, se jejím produkčním celovečerním debutem se stal snímek režiséra Martina Jelínka Road-Movie (2015) o spoluvlastníkovi cestovní kanceláře Dolce Travel, který o víkendové návštěvě své rodné Telče potká kamarádku z dětství, již neviděl několik let. Společně se vydají na výlet do zahraničí.

Profesní růst Kristýně Květové přinesla účast mj. na Short Film Corner workshopu v Cannes nebo Midpoint Script Development workshopu. Pracovala pro produkční společnosti, jako jsou Produkce Radim Procházka, Nutprodukce, Background Films či Bionaut Films. V roce 2015 založila svou vlastní produkční společnost Cinémotif Films.

Poprvé na sebe Kristýna Květová upozornil ještě jako školačka, a to rolí Šebestové v komedii Václava Vorlíčka a Miloše Macourka Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko (2001), v níž se postavičky Adolfa Borna z dnes již kultovního večerníčkového seriálů rozhodnou poznat svět lidí. Režisér do něj dále obsadil Roberta Hájka, Petra Nárožného, Stellu Zázvorkovou, Pavla Landovského či Jiřího Lábuse. Od té doby se kromě dokumentů o natáčení tohoto filmu a o Václavu Vorlíčkovi, králi komedií a pohádek, na televizní obrazovce objevila v epizodní roli v první sérii seriálu České televize Doktor Martin (2015), jehož ztvárnil Miroslav Donutil.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Oliver Stone
Oliver Stone
zobrazit profil Zdeněk Švarc
Zdeněk Švarc
zobrazit profil Václav Marhoul
Václav Marhoul
zobrazit profil Julius Ševčík
Julius Ševčík
zobrazit profil Vladimír Michálek
Vladimír Michálek
zobrazit profil David Jařab
David Jařab
zobrazit profil Lucie Konášová
Lucie Konášová
zobrazit profil Pavel Háša
Pavel Háša