Diana Šoltýsová

Diana Šoltýsová

Místo narození: Sokolov
Profese: herečky, režisérka, dramaturgině

Související celebrity

Životopis

Herečku Dianu Šoltýsovou, již zdobí výrazné oči, vlasy anděla a talent jak pro komediální, tak dramatické role, mohli diváci obdivovat hned na několika scénách.

Na televizní obrazovce se Diana Šoltýsová předvedla hned v několika seriálech: UliceTo nevymyslíš!Ordinace v růžové zahraděTrapasy, Dokonalý svět či Temný kraj s Lukášem Vaculíkem a Kristýnou Fuitovou Novákovou, kde bravurně ztvárnila zápornou postavu podvodné pojišťovačky. Na stříbrném plátně se Diana Šoltýsová objevila v životopisném dramatu Hořící keř (2013), který začíná rokem 1969 upálením Jana Palacha, v němž ústřední postavy ztvárnili Táňa PauhofováJaroslava Pokorná a Petr Stach.

Charismatická Diana Šoltýsová (narozena 1983) od malička chtěla být nejen herečkou, ale také učitelkou. V podstatě se jí splnila obě přání. Vystudovala pedagogickou školu, dva měsíce učila v mateřské školce a poté nastoupila na DAMU, kterou absolvovala roku 2006. Její oblíbenou pedagožkou byla Jaroslava Adamová. Ihned po škole nedostala nabídku do stálého angažmá, tak se živila za barem. Posléze se s rolemi roztrhl pytel a herečka zjistila, že se dá uživit i na volné noze.

Milovníci divadla mohli Dianu Šoltýsovou vidět v Městských divadlech pražských v Evženu Oněginovi, Želarech či Noci bláznů, v Činoherním klubu v inscenacích Před západem Slunce, Dámský krejčí, v Komorní činohře v hrách Žena a Megera, Chaos, Busted Jesus Comix, Dlouhá vánoční cesta domů, Ptáci, v Žižkovském divadle Járy Cimrmana v komediích Smích zakázán, Čechov vs. Tolstoj nebo monodramatu Frida K. Kromě herectví se Diana Šoltýsová pustila také do dramaturgie, režie a scénografie.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Motloch
Petr Motloch
zobrazit profil Barbora Hrzánová
Barbora Hrzánová
zobrazit profil Vladimír Čapka
Vladimír Čapka
zobrazit profil Mark Kristián Hochman
Mark Kristián Hochman
zobrazit profil Milan Bahúl
Milan Bahúl
zobrazit profil Elliot Page
Elliot Page
zobrazit profil Petr Kostka
Petr Kostka
zobrazit profil Oldřich Vlach
Oldřich Vlach