Steven Holcomb

Steven Holcomb

Datum narození: 14. 4. 1980
Datum úmrtí: 6. 5. 2017
Místo narození: Park City, Utah, USA
Profese: bobista, olympijský vítěz
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Americký bobista Steven Holcomb, držitel olympijského zlata, jehož zrazoval zrak, byl nalezen mrtvý ve svém pokoji v tréninkovém centru v Lake Placid. Bylo mu 37 let.

O smrti slavného bobisty Stevena Holcomba, olympijského vítěze a pětinásobného mistra světa, informoval národní olympijský výbor. „Celá olympijská rodina je v šoku a zarmoucená neuvěřitelně tragickou ztrátou Stevena Holcomba,“ uvedl šéf olympijského výboru USA Scott Blackmun. „Byl to báječný sportovec a ještě lepší člověk,“ dodal.

Steven Holcomb se roku 2008 podrobil operaci očí kvůli degenerativnímu onemocnění rohovky; sportovec totiž postupně ztrácel zrak. V autobiografii napsal, že kvůli potížím se zrakem trpěl depresemi, a dokonce se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Přesto Steven Holcomb vybojoval olympijské zlato se čtyřbobem na hrách ve Vancouveru v roce 2010. V roce 2012 se rodák z Park City stal prvním americkým mistrem světa na dvojbobu, k čemuž tomu přidal ještě titul ve čtyřbobu a smíšených týmech. Startoval celkem na třech olympiádách; v roce 2014 v Soči získal dvě bronzové medaile. Čtyřikrát ovládl také Světový pohár.

Slavný bobista Steven Holcomb zemřel v 37 letech, a to 6. května 2017.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Staněk
Tomáš Staněk
zobrazit profil Tomáš Jun
Tomáš Jun
zobrazit profil Miroslav Rypl
Miroslav Rypl
zobrazit profil Daniel Kolář
Daniel Kolář
zobrazit profil Mária Demitrová
Mária Demitrová
zobrazit profil Daniel Havel
Daniel Havel
zobrazit profil Luka Modrič
Luka Modrič