Henrieta Hornáčková herečka

Datum narození: 30. 3. 1984
Místo narození: Trnava, Československo
Profese: herečka, tanečnice, choreografka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Henrieta Hornáčková, která si pozornost diváků získal zejména rolemi v seriálech Ulice, Cesty domů a Dokonalý svět, se též věnuje tanci a taneční choreografii.

V rodné Trnavě absolvovala Soukromou taneční konzervatoř a odešla do Prahy, kde vystudovala herectví na DAMU. Poté dostala angažmá v Národním divadle Brno a hostovala ještě v dalších souborech. Vidět Henrietu Hornáčkovou diváci mohli i v Městských divadlech pražských, a to mj. v inscenacích Evžen Oněgin, Konkurz, Top Dogs, Noc bláznů či Kancl.

Na stříbrném plátně se krásná blondýda Henrieta Hornáčková poprvé objevila v komediálním dramatu Marie Procházkové Žralok v hlavě (2005), v němž ústřední postavu ztvárnil Oldřich Kaiser. Jednu z klíčových rolí si Henrieta Hornáčková zahrála v dobrodružné pohádce Hospoda U bílé kočky (2009) po boku Petra Rychlého a Jany Strykové.

Do povědomí divácké veřejnosti se Henrieta Hornáčková dostala účinkováním v seriálech Ulice, Cesty domů a Dokonalý svět. Dále se objevila v epizodních rolích např. v Atentátu. Kromě herectví se Henrieta Hornáčková zabývá i tancem a taneční choreografií; spolupracuje s Klicperovým divadlem v Hradci Králové či se souborem Veselé skoky.

O HENRIETĚ HORNÁČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Henrieta Hornáčková se provdala za divadelního režiséra Davida Drápala, který kvůli ní po pětiletém vztahu opustil herečku Janu Bernáškovou, s níž má dceru Justýnu. Manželství Henriety Hornáčkové a Davida Drápala se po dvou letech rozpadlo.

 

Další Herci

zobrazit profil Marcela Čapková
Marcela Čapková
zobrazit profil Jiří Bilbo Reidinger
Jiří Bilbo Reidinger
zobrazit profil Jorga Kotrbová
Jorga Kotrbová
zobrazit profil Pavlína Štorková
Pavlína Štorková
zobrazit profil Dermot Crowley
Dermot Crowley
zobrazit profil Michal Hruška
Michal Hruška
zobrazit profil Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
zobrazit profil Paris Wilton
Paris Wilton