Claudia Cardinale

Datum narození: 15. 4. 1938
Místo narození: La Goulette, Tunisko
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Claudia Cardinale, legenda a sex symbol 60. a 70. let 20. století, která dostala řadu filmových cen, se nejvíce proslavila westernem Tenkrát na Západě.

Okouzlující italská herečka Claudia Cardinale na stříbrném plátně debutovala v krimi komedii Zmýlená neplatí (1958) režiséra Maria Monicelliho. Za svou dlouholetou kariéru ztvárnila víc než dvě stovky postav. K těm nejslavnějším rozhodně patří Jill McBain v dnes již kultovním westernu Tenkrát na Západě (1968), kde ohromila především mužské publikum.

CLAUDIE CARDINALE - SETKÁNÍ LEGEND

Kromě neskutečné krásy a hereckého talentu Claudia Cardinale zaujala i sexy tělem. V mládí byla zajímavá i svým výrazným hlasem – hlubokým a drsným. Někteří režiséři se shodovali na tom, že se k jejímu půvabnému zevnějšku vůbec nehodí, a tak ji nechávali dabovat.

Rodilá Tunisanka Claudia Cardinale hrála po boku nejoblíbenějších hvězd své doby, jmenujme např. Alaina Delona, Jeana-Paula Belmonda, Johna Waynea, Henryho Fondu, Marcella Mastroianniho, Roberta De Nira či Seana Conneryho.

Za svou dlouhou hereckou kariéru Claudia Cardinale získala mnoho filmových ocenění, jako jsou Zlatý lev za přínos světové kinematografii na Benátském filmovém festivalu, Zlatý medvěd za celoživotní dílo na Berlínském filmovém festivalu či Zlatý leopard za celoživotní dílo na Filmovém festivalu v Locarnu. Na Oscara ani Zlatý globus ale nedosáhla.

Legenda a sex symbolem 60. a 70. let 20. století, herečka Claudia Cardinale, se stala velvyslankyní UNESCO pro ženy 21. století a aktivistkou pro ochranu ženských práv v rodném Tunisku.

O CLAUDII CARDINALE ČTĚTE ZDE>>

Kráska byla v letech 1966 až 1975 provdána za italského producenta Franca Cristaldiho, s nímž měla syna Patricka. Poté se Claudia Cardinale dala dohromady s režisérem Pasqualem Squitierim. Jemu porodila dceru Claudii.

 

Další Herci

zobrazit profil Andy Serkis
Andy Serkis
zobrazit profil Jared  Padalecki
Jared Padalecki
zobrazit profil Eva Hudečková
Eva Hudečková
zobrazit profil Lisa Kudrow
Lisa Kudrow
zobrazit profil Václav Kopta
Václav Kopta
zobrazit profil Tornike Gogrichiani
Tornike Gogrichiani
zobrazit profil Vladimír Ráž
Vladimír Ráž
zobrazit profil Anna Kotlíková
Anna Kotlíková