Kateřina Bártů

Kateřina Bártů

Datum narození: 12. 10. 1974
Místo narození: Jihlava
Profese: scenáristka, producentka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Scenáristka Kateřina Bártů vytvořila úspěšnou tvůrčí dvojici se svou sestrou Jitkou. Na kontě mají mj. seriály Rodinná pouta, Velmi křehké vztahy, Bazén či Temný kraj.

Po gymnáziu odjela Kateřina Bártů společně se svou sestrou, jednovaječným dvojčetem Jitkou, do USA. V Los Angeles vystudovaly scenáristiku a film. Pracovaly v reklamních agenturách jako textařky.

SESTRY BÁRTŮ - VYKRADLY SERIÁL?

Na televizní obrazovce se jejich jména poprvé objevila roku 2004, kdy debutovaly komedií Milana Lasicy Nadměrné maličkosti: Duch modrého pokoje s Petrem Nárožným v hlavní roli a též seriálem Rodinná pouta, který se posléze kvůli právnímu sporu TV Prima přejmenoval na Velmi křehké vztahy.

O KATEŘINĚ BÁRTŮ ČTĚTE ZDE>>

Na svém kontě mají řadu dalších scénářů. Jmenujme např. oblíbené seriály Bazén, Gympl s (r)učením omezeným či Temný kraj, kde se Kateřina Bártů podílela na produkci a Jitka se ujala režie. Sestry se společně objevily i před kamerou, a to v Rodinných poutech, kde si zahrály doktorky Kačírkovou (Kateřina Bártů) a Drásalovou (Jitka Bártů). Rodinná pouta vydaly knižně.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Olga Špátová
Olga Špátová
zobrazit profil Michal Hogenauer
Michal Hogenauer
zobrazit profil Jiří Strach
Jiří Strach
zobrazit profil Kristina Dufková
Kristina Dufková
zobrazit profil Miloš Forman
Miloš Forman
zobrazit profil Jan Prušinovský
Jan Prušinovský