Šárka Bednářová

Místo narození: Ostrava
Profese: pracovnice Úřadu vlády ČR, bývalá moderátorka

Související celebrity

Životopis

Bývalá moderátorka ČT Šárka Bednářová, přítelkyně sociálního demokrata, ministra zahraničí v Sobotkově vládě Lubomíra Zaorálka, kvůli svému vztahu s politikem přišla o místo v televizi.

Po studiu psychologie a speciální pedagogiky na Univerzitě Palackého v Olomouci Šárka Bednářová roku 1994 uspěla v konkurzu do České televize na pozici redaktorky a byla zaměstnána ve zpravodajství ČT Ostrava.

ŠÁRKA BEDNÁŘOVÁ OPRÁŠILA STARÝ VZTAH

Moderovala mj. Události v regionech, v letech 2001 až 2002 celostátní zprávy, byla dramaturgyní a moderátorkou pořadu Před půlnocí. Roku 2008 Šárka Bednářová působila na ČT24, kde moderovala pořady Před polednem a Milénium. Údajně měla ambice stát se šéfkou ostravského studia ČT.

Slibně nastartovanou kariéru však Šárce Bednářové překazilo zjištění někdejšího šéfredaktora zpravodajství Petra Bohuše, že udržuje vztah s politikem ČSSD Lubomírem Zaorálkem. Vedoucí to odhalil z jejích výpisů telefonních hovorů. A právě Petr Bohuš měl údajně zasahovat do personálního obsazování ve vedoucích funkcích ostravského studia ČT. A Šárka Bednářová roku 2002 zmizela z obrazovky, na níž se ale za pár měsíců opět vrátila.

Výpověď pro nadbytečnost Šárka Bednářová v České televizi dostala k 1. prosinci 2013. „Během jednoho roku mi byla zrušena funkce dvakrát. V červnu 2012 zrušili post šéfredaktorky údajně proto, že nezapadal do nové koncepce, která se teprve připravovala a redakce se tak ocitla na několik měsíců v chaosu a bezvládí. Pod hrozbou žaloby jsem byla převedena nakonec do pozice vedoucí Nových médií,“ uvedla novinářka v listopadu 2013 pro server Médiář.cz.

V předvolebním boji před parlamentním kláním 2017 se Šárka Bednářová údajně stala členkou volebního týmu Lubomíra Zaorálka, ministra zahraničí ve vládě Bohuslava Sobotky. Co dostala na starost, však Lidový dům říct odmítl. „To nebudu komentovat, to je interní stranická záležitost,“ konstatoval mluvčí ČSSD Mikuláš Klang. S Lubomírem Zaorálkem přitom bývalá novinářka objíždí kraje; byla s ním zachycena na řadě fotografií.

Vedle práce pro Lubomíra Zaorálka získala Šárka Bednářová pětinový úvazek pro Úřad vlády ČR, což uvedla na svém profilu na sociální síti. Informaci pro Blesk.cz potvrdil i mluvčí vlády Martin Ayrer: „Mgr. Šárka Bednářová je zaměstnána v Sekci pro lidská práva, tedy u pana ministra Chvojky.“

Kolik si ale na Úřadu vlády Šárka Bednářová vydělá a jaká je její přesná náplň práce, redakci nedokázal říct ani mluvčí ministra pro lidská práva Michal Kačírek. Netuší prý ani, proč někdejší moderátorka požádala o zkrácení úvazku.

Šárka Bednářová pracuje na Úřadu vlády v Sekci pro lidská práva, kde je zaměstnána jako pracovnice vztahu k veřejnosti. Na plný úvazek pracovala na Úřadu vlády od ledna 2016, od srpna má pracovní úvazek podstatně snížený. Z Vaší otázky vyvozuji, že tak může být kvůli práci pro volebního lídra ČSSD,“ uvedl Michal Kačírek v září 2017 s tím, že si ji na vládu přivedl exministr pro lidská práva Jiří Dientsbier.

Vztah Šárky Bednářové s Lubomírem Zaorálkem, od roku 2000 rozvedeným otcem tří dětí, se veřejně provalil po autonehodě jeho limuzíny u Lechovic na Znojemsku, k níž došlo 15. září 2017. Politik utrpěl poranění hlavy.


 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ladislav Šmíd
Ladislav Šmíd
zobrazit profil Robert Záruba
Robert Záruba
zobrazit profil Miroslav Vladyka
Miroslav Vladyka
zobrazit profil Marcela Čapková
Marcela Čapková
zobrazit profil Michael Kohajda
Michael Kohajda
zobrazit profil Jiří  Šlégr
Jiří Šlégr
zobrazit profil Lída Nopová
Lída Nopová
zobrazit profil Jana Sibera
Jana Sibera