Markéta Mátlová

Markéta Mátlová

Datum narození: 9. 3. 1985
Místo narození: Praha
Profese: pěvkyně, sopranistka, multižánrová pěvkyně
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Pěvkyně Markéta Mátlová, sopranistka a multižánrová zpěvačka, dcera dirigenta Lubomíra Mátla, se proslavila takřka po celém světě. Zlato v hrdle bylo shůry dáno i jejím sestrám Tereze a Kateřině.

Hudbě se Markéta Mátlová začala věnovat již v útlém dětství. Učila se hře na klavír a zpívala v Kűhnově dětském sboru. Po maturitě na hudebním gymnáziu vystudovala pražskou HAMU.

MARKÉTA MÁTLOVÁ - VZALA SI VNUKA GENERÁLA

Debutové CD Music Moments Markéta Mátlová natočila roku 2010. Zpívala s Českým národním symfonickým orchestrem, který tehdy dirigoval její otec. Dále následovala alba Musica Kukusiensis (2012), Simple Thing (2014), Markéta Mátlová CD (2014) a Perfect Day (2016).

Deska Simple Thing nese název podle její autorské písně. Markéta Mátlová CD je zajímavé tím, že přes klasickou hudbu zasahuje do světového chansovu; zato Perfekt Day má být poctou české muzice a jejím hvězdám, jako např. Jaroslavu Ježkovi, Jiřímu Voskovci a Janu Werichovi.

Soprán Markéty Mátlové učaroval posluchačům nejen v Česku, ale i ve světě. Zpívala na téměř všech kontinentech. Účinkovala mj. v Japonsku, v Číně, Americe a v řadě zemí Evropy.

Vyhrála mnoho mezinárodních soutěží, např. Emmy Destinn Competition London. Markétě Mátlové se dostalo pocty pěvecky zahájit slavnostní otevření Českého domu v rámci Letních olympijských her v Londýně v roce 2012.

Mezi koníčky Markéty Mátlové patří bytová architektura a funkční design.

O MARKÉTĚ MÁTLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Markéta Mátlová je jednou z šesti dcer známého českého dirigenta, sbormistra a hudebního pedagoga Lubomíra Mátla. Její sestry Tereza a Kateřina se též věnují zpěvu.

V říjnu 2017 se Markéta Mátlová provdala za Martina Fassatiho, trenéra tenisových hvězd.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Jana Fabiánová
Jana Fabiánová
zobrazit profil Jessica Simpson
Jessica Simpson
zobrazit profil Heidi Janků
Heidi Janků
zobrazit profil Helena Zeťová
Helena Zeťová
zobrazit profil Jay-Z (Shawn Corey Carter)
Jay-Z (Shawn Corey Carter)
zobrazit profil Marian Vojtko
Marian Vojtko
zobrazit profil Markéta Procházková
Markéta Procházková
zobrazit profil Athina Langoska
Athina Langoska