Jaromír Soukup

Datum narození: 22. 2. 1969
Místo narození: Mariánské Lázně
Profese: mediální magnát, miliardář, moderátor, boxer
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Jaromír Soukup se proslavil především jako moderátor rozhovorů s Milošem Zemanem na TV Barrandov a přítel Agáty Hanychové (dříve Prachařové).

Na cestu stát se mediálním magnátem Jaromír Soukup vykročil roku 1991, když založil agenturu Médea, jíž byl majoritním vlastníkem a která v Česku a na Slovensku vlastní řadu dceřiných společností zabývajících se poradenstvím, výzkumem trhu nebo PR.

JAROMÍR SOUKUP - HNÍZDEČKO LÁSKY ZA 200 MILIONŮ

Soukup vydával i řadu časopisů

Již jako zkušený podnikatel Jaromír Soukup roku 1993 absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Na přelomu tisíciletí založil vydavatelství Empresa Media, v němž vychází řada časopisů, jako jsou např. Týden, Instinkt, Sedmička, Exkluziv, Popcorn nebo Top dívka.

Své impérium Jaromír Soukup roku 2012 obohatil o televizní stanici, když koupil TV Barrandov, které se stal nejen generálním ředitelem, ale též moderátorem. Pravidelně začal vést rozhovory s prezidentem Milošem Zemanem.

Na TV Barandov si Jaromír Soukup také zahrál, a to v seriálu Doktorka Kellerová po boku své tehdejší partnerky Kateřiny Brožové. Miliardář ztvárnil trenéra boxu, jemuž se v reálu léta věnoval na profesionální úrovni.

V roce 2015 Jaromír Soukup oznámil, že minoritní podíl v jeho firmě získala čínská investiční společnost China Energy Company Limited. Po pěti měsících od ohlášení vstupu čínského investora do firmy došlo k faktickému odprodeji těsně menšinového 49% podílu.

Soukup sponzoroval Zelené či VV

Do politiky Jaromír Soukup zasáhl prostřednictvím svých financí již před parlamentními volbami 2006, kdy poskytl půjčku Straně zelených. Před volbami 2010 nepřímo podporoval Věci veřejné mj. výhodnými cenami propagace a inzertních ploch.

Někdejší premiér Jan Fischer při oficiálním zahájení své prezidentské kampaně v červenci 2012 ohlásil, že mezi jeho podporovatele patří také Jaromír Soukup. Před prezidentskými volbami 2018 dal mediální magnát v TV Barrandov značný prostor staronovému kandidátovi na post hlavy státu Miloši Zemanovi.

Chtěl kandidovat na prezidenta

V lednu 2019 Jaromír Soukup oznámil, že založil vlastní politické hnutí List Jaromíra Soukupa. V dubnu 2019 prozradil, že se hodlá ucházel o post hlavy státu, tedy poté, co prezidentskou kancelář opustí Miloš Zeman. Mezi kandidáty na post na Hradě se nedostal.

O JAROMÍRU SOUKUPOVI ČTĚTE ZDE>>

S bývalou manželkou má syna Lukáše

S bývalou manželkou má Jaromír Soukup syna Lukáše. S herečkou, zpěvačkou a moderátorkou Kateřinou Brožovou se miliardář zasnoubil roku 2016. V dubnu 2019 herečka potvrdila jejich rozchod, o němž se již nějakou dobu spekulovalo.

V červnu 2022 přinesla médie informaci, že se partnerkou Jaromíra Soukupa stala Agáta Hanychová. Ta mu v dubnu 2023 porodila dceru Rozárii. V září 2023 modelka oznámila, že již netvoří pár.

 

 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Ivan Strachoň
Ivan Strachoň
zobrazit profil Filip Žilka
Filip Žilka
zobrazit profil Luboš Lacina
Luboš Lacina
zobrazit profil Matěj Chlupáček
Matěj Chlupáček