Katarína Šafaříková

Katarína Šafaříková

Místo narození: Košice, Slovensko
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Katarína Šafaříková je českým divákům známá především ze seriálu První republika. Svou kariéru ovšem začala na Slovensku.

Rodačka z Košic Katarína Šafaříková s kariérou začala na prknech maďarského divadla Thália. Posléze se přestěhovala do slovenského hlavního města, kde se jí otevřely nové možnosti. Po skončení VŠMU v Bratislavě se tam uplatnila jako pedagožka.

KARTARTÍNA ŠAFAŘÍKOVÁ - PROČ ŽENOU VON LIPPIHO?

Na filmovém plátně Katarína Šafaříková debutovala v psychologickém dramatu Čerešňový chlapec (2011) s Milanem Kňažkem v hlavní roli, jehož partnerku ztvárnila Zuzana Kanócz.

Na Slovensku si Katarína Šafaříková zahrála v seriálech Dr. Ema, Mesto tieňov, Chlapi neplačú, Ordinácia v ružovej záhrade, Nesmrtelní či Rodinné prípady. V dramatu Ondřeje Šulaje Agáva (2016) si zahrála partnerku hlavní postavy v podání Milana Kňažka.

V První republice vystřídala Annu Fialovou

Půvabná Katarína Šafaříková se stala hereckou posilou třetí řady českého seriálu režiséra Bisera Arichteva První republika. V historické sáze dostala roli Ireny von Lippi, dříve Valentové, která se vdala za barona Hanse von Lippi. V předchozí sérii tuto postavu zpodobňovala Anna Fialová.

„Protože mám povědomí o mnoho herečkách jak u nás, tak na Slovensku, tak jsem novou představitelku Ireny Valentové našel poměrně rychle. Oslovil jsem Katarínu Šafaříkovou, u které mi i vyhovovalo, že je i o trošku starší než Anna Fialová, což se nám k dalšímu natáčení hodí, “ řekl deníku Aha! režisér. Výhodou též bylo, že Anna Fialová musela natáčet v na míru vyrobené paruce, zato její náhradnice si bohatě vystačila s vlastními vlasy.

 

Další Herci

zobrazit profil Regina Rázlová
Regina Rázlová
zobrazit profil Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
zobrazit profil Stefan Konarske
Stefan Konarske
zobrazit profil Jon Berthal
Jon Berthal
zobrazit profil Lucie Polišenská
Lucie Polišenská
zobrazit profil Václav Neužil
Václav Neužil
zobrazit profil Tahirah Sharif
Tahirah Sharif
zobrazit profil Petr Pelzer
Petr Pelzer