Val Kilmer

Datum narození: 31. 12. 1959
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Výška: 182 cm
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Val Kilmer se proslavil po boku Toma Cruise v akčňáku Top Gun, dále pak ztvárněním hudební legendy Jima Morrisona a také jako Batman v díle Batman navždy.

Val Kilmer, celým jménem Val Edward Kilmer, na střední škole exceloval jak v hraní, tak ve zpěvu a v psaní. Jeho herecká dráha začala na divadelních prknech, kde se potkal s Kevinem Baconem a Seanem Pennem. Před filmovou kamerou debutoval hned hlavní rolí v komedii Přísně tajné (1984).

VAL KILMER - BOJ S RAKOVINOU

Kilmer kvůli The Doors zhubnul

Popularitu Valu Kilmerovi přinesl akční snímek Top Gun (1986), kde si zahrál po boku Toma Cruise. Diváky i kritiky zaujal coby hudební legenda Jim Morrison v životopisném dramatu The Doors (1991). Kvůli roli značně zhubl, nechal si narůst dlouhé vlasy a všem vyrazil dech autentickým zpěvem.

Mezi milovníky sci-fi a fantasy filmů Vala Kilmera proslavila postava Batmana, jehož ztvárnil v jako obvykle hvězdně obsazeném (Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman) pokračování Batman navždy (1995). Posléze si sice zahrál v řadě snímků, ale žádný z nich neměl takový úspěch.

O VALU KILMEROVI ČTĚTE ZDE>>

Val Kilmer, otec syna Jacka a dcery Mercedes, byl v letech 1988 až 1996 ženatý s anglickou herečkou Joanne Whalley. Nějakou dobu chodil s topmodelkou Cindy Crawford

 

Další Herci

zobrazit profil Kelly Preston
Kelly Preston
zobrazit profil Lukáš Příkazký
Lukáš Příkazký
zobrazit profil Tomáš Jeřábek
Tomáš Jeřábek
zobrazit profil Patricia Clarkson
Patricia Clarkson
zobrazit profil Martin Huba
Martin Huba
zobrazit profil Jiří Schmitzer
Jiří Schmitzer
zobrazit profil Jarmila Bursová
Jarmila Bursová