Vanda Janda

Profese: módní návrhářka, blogerka, modelka

Související celebrity

Životopis

Vanda Janda se původně proslavila svým módním blogem. Chvíli se věnovala i modelingu a posléze módnímu návrhářství.

S módním blogem Vanda Janda, rodným jménem Vanda Ivica Jandová, začala ve 12 letech. Byla jednou z prvních na Slovensku a blog měl úspěch, přesto tuto aktivitu po zhruba čtyřech letech ukončila. V té době se též věnovala modelingu, který se ale pro ni posléze stal jen okrajovou záležitostí.

VANDA JANDA - JAK ZMÁTLA FANOUŠKY VE VARECH?

Pro studium Školy užitkového výtvarnictví Jozefa Vydry v Bratislavě se Vanda Janda rozhodla proto, že ji podle jejích slov nebavilo kupovat konfekční věci, a tak začala sama šít. Tehdy svůj módní blog přeměnila na webovou stránku, na níž začala prezentovat vlastní kolekce.

Módní tvorbu Janda studovala v Praze

Poté se Vanda Janda (narozena 1997) přihlásila do ateliéru módní tvorby na Vysoké škole uměleckoprůmyslová v Praze.

Z českých designérů se pro ni stal největší inspirací Miro Sabo, u něhož byla na stáži, a také Adam Kos, ze zahraničních pak Američan Tom Ford, jenž působil v módním domě Gucci, nebo ruská návrhářka Ulyana Sergeenko. Své vzory Vanda Janda prozradila v rozhovoru pro czechmag.cz.

O VANDĚ JANDĚ ČTĚTE ZDE>>

Pozornost vzbudila na Českých lvech

Nemalou pozornost na sebe Vanda Janda strhla v březnu 2019 na předávání Českých lvů, kam přišla v obří růžové róbě, kterou si pro sebe navrhla. Nevešla se s ní do sedadla v hledišti, a navíc by za ní diváci nic neviděli, takže musela akci opustit.

Přítelem Vandy Jandy se v roce 2017 stal o víc než dvacet let starší režisér Slávek Horák. Dali se dohromady na MFF v Karlových Varech. Ten jí splnil její přání zahrát si ve filmu. Obsadil ji do role jedné z milenek Václava Havla ve svém snímku Havel, inspirovaném disidenskými roky života budoucího prezidenta. Pár se v roce 2021 rozešel.

 

Články o celebritě

Vanda Janda prozradila, od koho má… Klenoty nevyčíslitelné hodnoty! Vanda Janda prozradila, od koho má… Klenoty nevyčíslitelné hodnoty! Modelka a návrhářka Vanda Janda (25) si potrpí na šperky, protože je odmala dostávala. Dokonce stále... číst článek
Instax party: Nevlastní dcera herce Hofmanna ukázala rozkrok a zadek! Instax party: Nevlastní dcera herce Hofmanna ukázala rozkrok a zadek! Jako Chytrá horákyně se v roli moderátorky večera ukázala zpěvačka Anna Žitniková alias Annabelle (2... číst článek
Vanda Janda představila svou kolekci: Bradavky a holé zadky! Vanda Janda představila svou kolekci: Bradavky a holé zadky! Nejen miliardář a spolumajitel vydavatelství Czech News Center, které vydává deník Blesk, Daniel Kře... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jiří Komárek
Jiří Komárek
zobrazit profil Giuseppe Maiello
Giuseppe Maiello
zobrazit profil Oldřich Vlasák
Oldřich Vlasák
zobrazit profil Boris Hybner
Boris Hybner
zobrazit profil Kamil Halbich
Kamil Halbich
zobrazit profil Charlotte Doubravová
Charlotte Doubravová
zobrazit profil Michael K. Williams
Michael K. Williams
zobrazit profil Lumír Olšovský
Lumír Olšovský