Antónia Lišková

Antónia Lišková

Datum narození: 25. 3. 1977
Místo narození: Bojnice
Profese: herečka, modelka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Antónia Lišková se do povědomí české divácké veřejnosti dostala díky ztvárnění jedné z ústředních postav v slovenském seriálu Milenky.

Po střední škole farmaceutické a chemické se Antónia Lišková trvale usadila v Itálii, kde pracovala mj. jako servírka v baru, au pair a ošetřovatelka. Pak následovala kariéra v modelingu v Miláně.

K herectví se Antónia Lišková dostala náhodou. V Římě se seznámila s agentkou, která ji pozvala na konkurz. Pak se objevila v několika italských televizních snímcích a seriálech, jako jsou např. Don Matteo, II commissario, Il tunnel della libertà, La notte di Pasquino nebo v L'uomo sbagliato.

Zlom v herecké kariéře Antónie Liškové přineslo drama Úkryt (2007), kde spolu s portugalskou herečkou Marií de Medeiros ztvárnily dvojici lesbických žen. Snímek se dočkal šesti vítězství a dvou nominací, mj. ocenění Antónie Liškové coby nejlepší herečky.

Jako hvězda italské a koprodukční produkce byla Antónia Lišková v Česku neznámá až do vysílání slovenského seriálu Jakuba Kronera Milenky, kde si zahrála jednu z hlavních postav.

Od stejného režiséra Antónia Lišková dostala roli v jeho romantické komedii Šťastný nový rok.

S plastickým chirurgem Lucou Ferraresem, kterého si Antónia Lišková vzala v roce 2010, již měla dceru Lilianu (narozena 2005). Po dvou letech od svatby údajně došlo k odloučení manželů.

 

Další Herci

zobrazit profil Kristýna Kociánová
Kristýna Kociánová
zobrazit profil Veronika Jeníková
Veronika Jeníková
zobrazit profil Marek Šimon
Marek Šimon
zobrazit profil Štěpán Benoni
Štěpán Benoni
zobrazit profil Vladimír Menšík
Vladimír Menšík
zobrazit profil David Suchařípa
David Suchařípa
zobrazit profil Barbora Srncová
Barbora Srncová