Antónia Lišková

Antónia Lišková

Datum narození: 25. 3. 1977
Místo narození: Bojnice
Profese: herečka, modelka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Antónia Lišková se do povědomí české divácké veřejnosti dostala díky ztvárnění jedné z ústředních postav v slovenském seriálu Milenky.

Po střední škole farmaceutické a chemické se Antónia Lišková trvale usadila v Itálii, kde pracovala mj. jako servírka v baru, au pair a ošetřovatelka. Pak následovala kariéra v modelingu v Miláně.

K herectví se Antónia Lišková dostala náhodou. V Římě se seznámila s agentkou, která ji pozvala na konkurz. Pak se objevila v několika italských televizních snímcích a seriálech, jako jsou např. Don Matteo, II commissario, Il tunnel della libertà, La notte di Pasquino nebo v L'uomo sbagliato.

Zlom v herecké kariéře Antónie Liškové přineslo drama Úkryt (2007), kde spolu s portugalskou herečkou Marií de Medeiros ztvárnily dvojici lesbických žen. Snímek se dočkal šesti vítězství a dvou nominací, mj. ocenění Antónie Liškové coby nejlepší herečky.

Jako hvězda italské a koprodukční produkce byla Antónia Lišková v Česku neznámá až do vysílání slovenského seriálu Jakuba Kronera Milenky, kde si zahrála jednu z hlavních postav.

Od stejného režiséra Antónia Lišková dostala roli v jeho romantické komedii Šťastný nový rok.

S plastickým chirurgem Lucou Ferraresem, kterého si Antónia Lišková vzala v roce 2010, již měla dceru Lilianu (narozena 2005). Po dvou letech od svatby údajně došlo k odloučení manželů.

 

Další Herci

zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská