Jakub Horák

Jakub Horák

Datum narození: 9. 6. 1972
Místo narození: Praha
Profese: spisovatel, producent, satirik, marketingový odborník
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Spisovatel Jakub Horák, zakladatel recesistického Hnutí Nevím, se podílel na úspěšné kampani České pirátské strany v parlamentních volbách 2017.

Z pražského gymnázia Jana Keplera byl Jakub Horák vyloučen, tak v roce 1991 maturoval na gymnáziu Nad Alejí. Poté studoval na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy.

JAKUB HORÁK - PROČ VOLILI ČEŠI BABIŠE

Coby spisovatel Jakub Horák debutoval prvotinou Ostrov (1992), jejíž část vydal americký magazín YAZZYK. Dále napsal mj. soubor povídek Zlatá rána (1996), knihu Je to všechno pakárna (2006), která obsahuje scénáře k animovanému seriálu Pakárna. Je autorem řady cestopisů.

Povídka Jakuba Horáka Zpráva o tom, že tu žil briard jménem Sid vyšla v časopisu Reflex, s nímž spolupracuje. Sloupky a eseje publikuje také např. v magazínu Vogue, v Hospodářských novinách nebo v časopisu Muži v Česku.

V roce 2015 Jakub Horák založil recesistického Hnutí Nevím, jež údajně vede jeho kocour Klapuška a které si na svém webu získalo desítky tisíc příznivců.

Bestselerem se stala politická satira Kočky jsou vrženy (2017). Jde o fiktivní příběh, v němž vystupují reální politici včetně prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše nebo také novinář Jaroslav Plesl. V knize Jakub Horák popisuje volby, jichž se účastní i kocour Klapuška.

Jako copywriter a Deputy Creative Director Jakub Horák pracoval v síti BBDO, potom založil vlastní kreativní shop Men on the Moon a v letech 1996 až 2016 byl Creative Directorem a později i partnerem sítě TBWA.

Dále Jakub Horák, autor sloganu Pomáhat a chránit, spolupracoval na náborové kampani Policie ČR. V oblasti politického marketingu se podílel mj. na kampaních ODS, ČSSD, TOP 09 a byl stratégem úspěšné volební kampaně České pirátské strany v parlamentních volbách 2017.

Téhož roku Jakub Horák založil na protest proti zákonu, který zakazuje kouření v barech a restauracích, Eccentric Club.

O JAKUBU HORÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou VěrouJakub Horák dceru Sofii (narozena 2018).

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Tomáš  Kraus
Tomáš Kraus
zobrazit profil Ludmila Molínová
Ludmila Molínová
zobrazit profil Lauren Sanchez
Lauren Sanchez
zobrazit profil Common (Lonnie Rashid Lynn Jr.)
Common (Lonnie Rashid Lynn Jr.)
zobrazit profil Miroslav Novák
Miroslav Novák
zobrazit profil Michael Kratochvíl
Michael Kratochvíl
zobrazit profil Štěpán Koreš
Štěpán Koreš
zobrazit profil Jakub Choura
Jakub Choura