Marek Prchal

Datum narození: 26. 6. 1974
Profese: marketingový specialista, novinář, grafik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Marek Prchal, marketingový expert, jenž v hnutí ANO dostal na starosti nejen sociální sítě, se stal klíčovým mužem Andreje Babiše. Vale mu dal po prohraných prezidentských volbách 2023.

Začínal jako grafický designer a novinář. Posléze se Marek Prchal podílel na kampaních pro TOP 09 či Karla Schwarzenberga, kampaních pro Pepsi, Snickers, Niveu, Milku, TV Nova, Jameson, Vodafone, Jana Krause, DOX, Mercedes-Benz, Škodu Auto nebo Volkswagen.

MAREK PRCHAL - MARKETINGOVÝ MÁG?

Prchal byl skvostem Babišova týmu

Pod jeho rukama se zrodila kampaň Přemluv bábu, která měla zřejmě vliv i na parlamentní volby 2010. Dva roky nato Marek Prchal spolupracoval i na kampani upozorňující na změny v pražské MHD s příznačným titulem Vždyť to jede jinam.

S Andrejem Babišem a jeho hnutím ANO 2011 se Marek Prchal dal dohromady roku 2013. Převzal starost o sociální sítě. Záhy se stal klíčovým mužem zejména mediálního obrazu Andreje Babiše. Z jeho hlavy jsou rady, kde a kdy se má šéf ANO ukázat, jak se tvářit, co a jak říkat v médiích či na sociálních sítích.

Od Babiše dostal Prchal hubana

Šéfovi ANO též pomáhal i s jeho knihou O čem sním, když náhodou spím (2017). Díky Marku Prchalovi se také pořádně proslavila hláška „Sorry jako“, již původně Andrej Babiš nešikovně utrousil v rozhovoru s reportérkou České televize, když nevěděl kudy kam.

Do voleb 2017 do Sněmovny byl Marek Prchal v ústraní. To se změnilo v den vítězství ANO. Andrej Babiš si jej na tiskové konferenci povolal k sobě před kamery a s výkřikem: „To je on! Génius sociálních sítí!“ ho chytil kolem ramen a vlepil mu pořádného hubana. Políbený expert se sice tvářil zaskočeně, ale celý akt vyvolal otázku: Šlo o spontánní čin, nebo předem promyšlený tah?

Marek Prchal, který se stal členem Českého Art Director Club, je držitelem řady ocenění, mj. několika Louskáčků či Ceny Effie.

Poté, co Andrej Babiš prohál prezidentské volby 2023Marek Prchal opustil jeho tým.

O MARKU PRCHALOVI ČTĚTE ZDE>>

Manželkou Marka Prchala, s níž má syna Davida, je novinářka a autorka kuchařek Dita Pecháčková, bývalá šéfredaktorka časopisů o gastronomii a moderátorka pořadu Deník Dity P. Pár má 

 

Články o celebritě

Zemětřesení v ANO: Odchody Prchala, Vořechovského a Tünde? Citelná ztráta pro Babiše, míní politolog Zemětřesení v ANO: Odchody Prchala, Vořechovského a Tünde? Citelná ztráta pro Babiše, míní politolog Po marketingovém specialistovi Marku Prchalovi z nejbližšího okolí Andreje Babiše odchází podle info... číst článek
U Babiše končí jeho mluvčí Vořechovský, potvrdil pro Blesk. Odchází i Tünde Bartha U Babiše končí jeho mluvčí Vořechovský, potvrdil pro Blesk. Odchází i Tünde Bartha Jen den poté, co marketingový guru Marek Prchal oznámil, že přestává spolupracovat s Andrejem Babiše... číst článek
Babiš přišel o svého marketingového guru: Marek Prchal u něj končí! Babiš přišel o svého marketingového guru: Marek Prchal u něj končí! Expremiér a neúspěšný kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) přišel o jednoho ze svých nejvěrnějš... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil David Berdych
David Berdych
zobrazit profil Pavel Fischer
Pavel Fischer
zobrazit profil Jelena Mašínová
Jelena Mašínová
zobrazit profil Jiří Pokorný
Jiří Pokorný
zobrazit profil Hanka Gelnarová
Hanka Gelnarová
zobrazit profil Tina Pletánková
Tina Pletánková
zobrazit profil Marie Pěnčíková
Marie Pěnčíková