Václav Knop

Václav Knop

Datum narození: 6. 10. 1949
Místo narození: Turnov
Profese: herec, dabér, režisér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Václav Knop proslul díky seriálu Hospoda, kde si zahrál nerudného tělocvikáře Jonáše. Věnuje se i dabingu. Jeho hlas je známý fanouškům seriálů, videoher, nebo těm, kdo cestují vlakem.

Po absolvování DAMU Václav Knop působil v několika divadlech, např. v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech, v Činoherním Klubu v Ústí nad Labem či deset let v Národním divadle. V Divadle Karlštejn dostal jednu z hlavních rolí - Arnošta z Pardubic - v muzikálu Noc na Karlštejně, který i režíroval.

VÁCLAV KNOP MÁ POHÁDKOVÝ BYT ZA MILIONY

Na televizní obrazovce a filmovém plátně se Václav Knop objevuje zejména v menších úlohách. Osvětlovače si zahrál v dramatu Julek, sladovníka v Postřižinách, čaroděje v pohádce Nebojsa, chemika Dr. Gerharda Adelsberga v seriálu Dobrodružství kriminalistiky, úředníka v tragikomedii Příliš hlučná samota či zlatníka v Sanitce 2.

Životní rolí mu byl Jonáš z Hospody

Životní rolí Václava Knopa se stal nerudný tělocvikář Jonáš v nováckém komediálním seriálu Hospoda. Píšťalku, kterou všechny obtěžuje, do děje vnesl sám. Postavu dalšího nevrlého seniora, doktora Zdeňka Vacka, ztvárnil v úspěšném seriálu TV Prima Slunečná.

Namluvil stovky postav i hlášení na vlakových nádražích

Jeho hlas můžeme již řadu let slýchat na nádražích, kde oznamuje cestujícím příjezdy a odjezdy vlaků. Václav Knop je vyhledávaným dabérem, namluvil stovky postav. Svůj hlas propůjčil např. majoru Franku Burnsovi z legendárního amerického seriálu M*A*S*H. Fanoušci videoher mají jeho hlas zase spojený s postavou Lucase Bertoneho z kultovní české hry Mafia: The City of Lost Haven.

O VÁCLAVU KNOPOVI ČTĚTE ZDE>>

Václav Knop si založil nakladatelství, které vydává CD mluveného slova. V květnu 2013 se stal tváří obecně prospěšné společnosti Spokojený domov. Je také uznávaným odborníkem na skotskou whisky. Podílel se na knize Skotská whisky.

 

Články o celebritě

Upír Krejčí se pochlubil přítelkyní: Věrná kopie manželky! Upír Krejčí se pochlubil přítelkyní: Věrná kopie manželky! Divadlo Lucie Bílé bylo ve středu doslova zaplněno hvězdnými tvářemi. Konala se tam premiéra muzikál... číst článek
Herec Václav Knop už o 30 let mladší přítelkyni netají: Z milenky udělal asistentku! Herec Václav Knop už o 30 let mladší přítelkyni netají: Z milenky udělal asistentku! Už nějaký ten pátek má Václav Knop (73) po svém boku o 30 let mladší blondýnku Petru. Ženatý herec s... číst článek
Václav Upír Krejčí po nebezpečné operaci: Utekl ze špitálu! Václav Upír Krejčí po nebezpečné operaci: Utekl ze špitálu! Po nedávné operaci mandlí, kdy mu šlo doslova o život, je mim Václav Upír Krejčí (67) zpět mezi svým... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Cliff Curtis
Cliff Curtis
zobrazit profil Martin Písařík
Martin Písařík
zobrazit profil Barbora Poláková
Barbora Poláková
zobrazit profil Michal Nesvadba
Michal Nesvadba
zobrazit profil Aleš Bílík
Aleš Bílík
zobrazit profil Liev Schreiber
Liev Schreiber
zobrazit profil Veronika Freimanová
Veronika Freimanová
zobrazit profil Paweł  Deląg
Paweł Deląg