Josef Lukášek

Josef Lukášek

Datum narození: 15. 2. 1952
Místo narození: Rychnov nad Kněžnou
Profese: politik KSČM, kandidát do Senátu ve volbách 2020, pedagog
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Pedagoga a spisovatele Josefa Lukáška, člena KSČM, do senátních voleb 2020 vyslali komunisté vybojovat křeslo v horní komoře za obvod 48 - Rychnov Nad Kněžnou.

Obor učitelství Josef Lukášek absolvoval na univerzitě v Hradci Králové. Několik let vyučoval na gymnáziu F. M. Pelcla v Rychnově nad Kněžnou, poté v Dobrušce. Kromě své profese přes 30 let působil jako dobrovolný horský záchranář.

Ve své literární tvorbě Josef Lukášek vychází z orlických pověstí a báchorek. K psaní ho přivedly pohádky, které mu vyprávěla babička a otec. Z jeho díla jmenujme např. Pohádky z Orlických hor I a II, Korunka princezny Kačenky, Rampušák vypravuje či Kačenčina pohádková říše.

Člen KSČM Josef Lukášek do politiky úspěšně vstoupil roku 1994, kdy byl zvolen do Zastupitelstva města Dobruška. Mandát dvakrát obhájil. Zastupitelem se posléze opakovaně stal i v obci Bystrá, kam se přestěhoval. Od roku 2008 je též zastupitelem Královéhradeckého kraje, kde byl i radním.

V senátních volbách 2014 Josef Lukášek kandidoval v obvodu č. 48 - Rychnov nad Kněžnou. Nepostoupil ani do druhého kola, skončil čtvrtý. Komunisté jej do voleb 2020 znovu poslali jako své želízko v ohni na post v horní komoře.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Josef Lukášek je ženatý a má dvě dcery.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Robert Jašków
Robert Jašków
zobrazit profil Jan Stráský
Jan Stráský
zobrazit profil Roman Holomek
Roman Holomek
zobrazit profil Zdeněk Švarc
Zdeněk Švarc
zobrazit profil Luděk Munzar
Luděk Munzar
zobrazit profil Marie Pošarová
Marie Pošarová
zobrazit profil Bolek Polívka
Bolek Polívka
zobrazit profil Stanislava Lučková
Stanislava Lučková