Žaneta Fuchsová

Žaneta Fuchsová

Datum narození: 31. 3. 1972
Místo narození: Praha
Profese: herečka, ekonomka, asistentka režie, pomocná režisérka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Žaneta Fuchsová se proslavila jako dětská herecká hvězda. Popularitu ji přinesla Lucie postrach ulice a také Chobotnice z II. patra.

Na filmovém plátně se Lucie Fuchsová poprvé objevila v pěti letech jako Terezka v pohádce režiséra Oty Kovala Kočičí princ. Za ztvárnění této role byla oceněna Zlatým dudkem za nejlepší dívčí herecký výkon na soutěžní přehlídce filmů pro děti Ostrov nad Ohří v roce 1979.

Žaneta Fuchsová hrála i v Panu Tau

A hned následovaly další role. Znovu tu hlavní dostala opět od Oty Kovala v jeho fantasy příběhu Kaňka do pohádky (1981) a pak přišla slavná Lucii a dvě kouzelné postavičky z formely - Lucie, postrach ulice a ....a zase ta Lucie (oba 1883), snímky režiséra Jindřicha Poláka.

ŽANETA FUCHSOVÁ SI VZALA SVOU PRVNÍ LÁSKU

Z dílny stejného tvůrce byly i sci-fi komedie Chobotnice z II. patra a Veselé Vánoce přejí chobotnice (oba 1986). Svou poslední filmovou roli Žaneta Fuchsová ztvárnila v koprodukčním rodinném snímku Pan Tau (1989). Za svou desetiletou dětskou kariéru dostala na tři desítky rolí.

Fuchsovou nevzali na herectví

Neminuly ji ani postavy seriálové. Žaneta Fuchsová si samozřejmě zahrála i v seriálových Chobotnicích. Ještě před nimi to byl Létající Čestmír, Bambinot a Vlak dětství a naděje.

Po takovém úspěchu dětské hvězdy není divu, že se Žaneta Fuchsová přihlásila na Státní konzervatoř. Tam ji ale nevzali, údajně pro nedostatek talentu. Šla tedy studovat střední ekonomickou školu.

Poté Žaneta Fuchsová pracovala mj. jako sekretářka až zakotvila u práce asistentky režie a pomocné režisérky. Podílela se na seriálech Horákovi a Polda nebo na českými filmovými kritiky oceněném historickém gramatu režiséra Jakuba Červenky Hovory s TGM (2018). Natáčela i v zahraničních produkcích.

Žaneta Fuchsová upadla do dluhů

Před kamerou se Žaneta Fuchsová objevila již jen sporadicky, např. v seriálu TV Prima Rodinná pouta.

O ŽANETĚ FUCHSOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Žaneta Fuchsová má dvě děti. Kvůli svému bývalému manželovi Zdeňku Tomáškovi se dostala do dluhů. Podle informací deníku Aha z konce července 2021 na ni bylo uvaleno 16 exekucí s dluhem za bezmála milion korun.

 

Další Herci

zobrazit profil Marta Vančurová
Marta Vančurová
zobrazit profil Jiří Lábus
Jiří Lábus
zobrazit profil Cameron Diaz
Cameron Diaz
zobrazit profil Ľubomír Roman
Ľubomír Roman
zobrazit profil Monika Hilmerová
Monika Hilmerová
zobrazit profil Jiří Maryško
Jiří Maryško
zobrazit profil Eva Kristínová
Eva Kristínová
zobrazit profil Andy Serkis
Andy Serkis