Josef Mlejnek

Josef Mlejnek

Profese: politolog, publicista

Související celebrity

Životopis

Josef Mlejnek, politolog a publicista, působící na Fakultě sociálních věd UK, komentuje domácí a zahraniční dění mimo jiné pro mediální dům Czech News Center.

Politolog Josef Mlejnek (narozen 1969) se specializuje na přechody k demokracii (nejen od komunismu), totalitní režimy, budování demokratického systému, komparativní politologie, ústavní a volební systémy, systémy politických stran, oblast střední a východní Evropy.

Mlejnek spolupracuje s řadou médií

V těchto oblastech Josef Mlejnek, působící na katedře politologie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, pořádá přednášky, kurzy a publikuje odborné články.

Josef Mlejnek je znám z médií, kam píše, ale i z těch, v nichž roku 1991 začal komentovat domácí a zahraniční dění. Kromě mediálního domu Czech News Center je to mj. Česká televize nebo Český rozhlas.

Uznávaný odborník Josef Mlejnek je autorem či spoluautorem několika publikací. Jmenujme např. Smíšené volební systémy (2010), Zaostřeno na komunismus (2014) nebo Kuře v hrnci a křeček v kole: česká politika a její transformace v kontextu civilizační krize (2015).

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Vojtěch Štěpánek
Vojtěch Štěpánek
zobrazit profil Michaela Habáňová
Michaela Habáňová
zobrazit profil Olga Sehnalová
Olga Sehnalová
zobrazit profil Simon Helberg
Simon Helberg
zobrazit profil Robert Urban
Robert Urban
zobrazit profil Pavel Kříž
Pavel Kříž
zobrazit profil Václav Kotva
Václav Kotva
zobrazit profil Michaela Pavlátová
Michaela Pavlátová