Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Profese: politolog, politický komentátor, pedagog

Související celebrity

Životopis

Politolog Lukáš Jelínek, někdejší první místopředseda Masarykovy demokratické akademie, proslul jako politický komentátor. Spolupracuje mj. se společností Czech News Center.

Absolvoval obor politologie na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Po ukončení studia Lukáš Jelínek (narozen 1973) pracoval jako novinář, středoškolský a vysokoškolský pedagog. Zabývá se zejména systémy politických stran a moderní československou historií.

LUKÁŠ JELÍNEK O FIALOVĚ VLÁDĚ

Jelínek radil i předsedovi vlády

Působil jako poradce předsedy vlády (v letech 2002 až 2004) Vladimíra Špidly a někdejšího šéfa Sněmovny a dlouholetého poslance Lubomíra Zaorálka (oba ČSSD). Lukáš Jelínek byl ředitelem levicového think-tanku Masarykova demokratická akademie.

Posléze se Lukáš Jelínek stal prvním místopředsedou Masarykovy demokratické akademie, jejímž ředitelem je od října 2011 Vladimír Špidla a předsedou představenstva Lubomír Zaorálek.

Lukáš Jelínek má blízko k ČSSD

V listopadu 2020 se Lukáš Jelínek rozhodl na funkci místopředsedy Masarykovy demokratické akademie rezignovat. „Nechci, aby moje mediální aktivity byly pro kolegy přítěží,“ vysvětlil na Twitteru politolog, který má blízko k sociální demokracii.

O LUKÁŠI JELÍNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Pravidelně přispívá do dvouměsíčníku Listy. Aktuální politické dění Lukáš Jelínek komentuje např. pro Český rozhlas. Jeho články se objevují v řadě sdělovacích prostředků. Spolupracuje mj. s největším mediálním domem v ČR, jímž je společnost Czech News Center.

 

Články o celebritě

Lidovci schytali kritiku za příspěvek o „moderní ženě“. Jurečka se diví: Pomáháme rodičům Lidovci schytali kritiku za příspěvek o „moderní ženě“. Jurečka se diví: Pomáháme rodičům Vládní KDU-ČSL překvapila a sklidila kritiku poté, co v neděli přidala na své sociální sítě fotku, n... číst článek
Experti o budoucnosti Visegrádu: Výhra Babiše? Poláci by o V4 ztratili zájem! Experti o budoucnosti Visegrádu: Výhra Babiše? Poláci by o V4 ztratili zájem! V podpoře Ukrajiny není visegrádská čtyřka jednotná. Ačkoliv se premiéři snažili vystupovat celistvě... číst článek
Jurečka: Vím, že jsem mnoho z vás zklamal... KDU-ČSL ho drží, opozice vzpomněla i pivo za covidu Jurečka: Vím, že jsem mnoho z vás zklamal... KDU-ČSL ho drží, opozice vzpomněla i pivo za covidu Marian Jurečka (KDU-ČSL) se opět omluvil, širší vedení jeho vlastní strany ho podpořilo, stejně jako... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil David Jařab
David Jařab
zobrazit profil Patrik Eliáš
Patrik Eliáš
zobrazit profil Michael Jordan
Michael Jordan
zobrazit profil František Filipovský
František Filipovský
zobrazit profil Petr Pelzer
Petr Pelzer
zobrazit profil Martin Pecina
Martin Pecina