Filip Švarc

Filip Švarc

Datum narození: 1. 4. 1975
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Filip Švarc se proslavil jako vyhledávaný a uznávaný dabér. Coby herec ztvárnil řadu dětských rolí. Milovníci seriálové tvorby si jej mohli všimnout v sitcomu Dabing Street.

Hercem chtěl být Filip Švarc již jako malý. A vyplnilo se mu to už coby školákovi. Zahrál si mj. v komedii Jára Cimrman ležící, spící (1983), a to šestiletého Cimrmana, či několik dětských postav v Divadle na Vinohradech a v Divadle E. F. Buriana.

Švarc moderuje golfové turnaje

Po absolvování Pražské konzervatoře se soustředil především na dabing. Prvním dabingovým počinem Filipa Švarce byl v roce 1993 Lillo Brancato v Příběhu z Bronxu. Jeho hlasem promlouvá např. Collin Farrel, Paul Bettany, Ashton Kutcher či Chris Rock.

Stal se hlasem soutěží SuperStar a The Voice Česko Slovensko. Filip Švarc se věnuje také namlouvání reklam (mj. Hecht, Iceland), audioknih, komentářů k pořadu Artmix na ČT či recenzí k pořadu Replay na Prima Cool.

Občas se Filip Švarc objevuje na televizní obrazovce v talk show, pořadech a v seriálech. Jmenujme třeba Ulici, Linku 158 či Modrý kód. S oblibou moderuje golfové turnaje, mj. i proto, že je vášnivým golfistou.

Filip Švarc si zahrál sám sebe

Do svého komediálního seriálu Dabig Street se Filipa Švarce rozhodl obsadit režisér a scenárista Petr Zelenka. Jak se herec nechal slyšet, byl nejdříve nabídkou nadšen, což brzy opadlo, když se dozvěděl, že bude vypravěčem a na place si zahraje jen chvíli, a to sám sebe.

O FILIPU ŠVARCOVI ČTĚTE ZDE>>

Filip Švarc se v roce 2019 oženil s reportérkou Michaelou Širokou.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Kristínová
Eva Kristínová
zobrazit profil Aťka Janoušková
Aťka Janoušková
zobrazit profil Klára Issová
Klára Issová
zobrazit profil Benicio del Toro
Benicio del Toro
zobrazit profil Daniel  Brühl
Daniel Brühl
zobrazit profil Andrea Daňková
Andrea Daňková
zobrazit profil Pavla Tomicová
Pavla Tomicová
zobrazit profil Karel Hábl
Karel Hábl