Stephen Lang

Stephen Lang

Datum narození: 11. 7. 1952
Místo narození: New York, USA
Výška: 179 cm
Profese: herec, dramatik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Stephen Lang dostal v roce 2010 The Saturn Awards za ztvárnění plukovníka Milese Quaritcha ve sci-fi režiséra a scenáristy Jamese Camerona Avatar.

Na filmovém plátně je Stephen Lang pravděpodobně nejznámější díky vedlejší roli, postavě plukovníka Milese Quaritche, ve sci-fi Jamese Camerona Avatar (2009) a jeho pokračováních.

Ústřední postavu, a to slepce, si Stephen Lang zahrál v úspěšném thrilleru scenáristy a režiséra Fedeho Alvareze Nedýchej, kterou zopakoval v pokračování Nedýchej 2.

Trenéra Stephen Lang ztvárnil ve filmu Pep, natočeném podle skutečného příběhu Willieho Pepa, jednoho z nejlepších boxerů všech dob. Mezi jeho další filmové počiny patří Sedmý den s Guyem Pearcem, akční horor režiséra Joea Begose VFW, Braven s Jasonem Momoou a Hostiles režiséra Scotta Coopera.

Kromě toho se Stephen Lang předvedl ve snímcích Banda lupičů, Poslední výjezd do Brooklynu, Tombstone, Gettysburg, Bohové a generálové, Veřejní nepřátelé, Bílí irští pijáci, Christina, Dobré manželství, Lovec lidí, Pásmo rukou a Barbar Conan.

Další filmové role Stephen Lang dostal v akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock a Channingem Tatumem a v thrilleru The Independent (oba 2022).

Zařadil se mezi úspěšné dramatiky. V roce 2016 Stephen Lang obdržel na filmovém festivalu ve Phoenixu Zvláštní cenu poroty za dokument Beyond Glory. Samotná hra Beyond Glory mu vynesla Medaili předsedy NEA za zásluhy a Cenu Boba Hopea od Congressional Medal of Honor Society.

V televizi si Stephen Lang zahrál miliardáře Davida Corda ze Středozápadu v populárním seriálu společnosti Paramount+ The Good Fight. Ztvárnil hlavní roli Hawkeye v podcastovém seriálu společnosti Marvel Wastelander.

Na newyorských jevištích mohli diváci Stephena Langa vidět ve hrách A Few Good Men, The Speed of Darkness, Defiance, Death of a Salesman, The Guys, Hamlet. V divadle Roundabout Theater 101krát uvedl svou sólovou hru Beyond Glory, s níž se rozhodl cestovat po celé zemi.

Mezi divadelní ocenění a nominace Stephena Langa patří mj. cena Tony, Drama Desk nebo Outer Critics Circle Awards.

V roce 1980 se manželkou Stephena Langa stala návrhářka filmových kostýmů Kristina Watson, s níž má čtyři děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucie Šteflová
Lucie Šteflová
zobrazit profil Lubomír Lipský
Lubomír Lipský
zobrazit profil Eliška Křenková
Eliška Křenková
zobrazit profil Tereza Švejdová
Tereza Švejdová
zobrazit profil Petr Vondráček
Petr Vondráček
zobrazit profil Viktor Preiss
Viktor Preiss
zobrazit profil Ladislav Bédi
Ladislav Bédi
zobrazit profil Petr Polák
Petr Polák