Ljuba Krbová

Datum narození: 5. 7. 1958
Místo narození: Hradec Králové
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

V těle třímá duši válečníka. S čínským bojovým uměním wu-šu byla na mistrovství světa čtrnáctá. Jinak je Ljuba Krbová známá herečka a dabérka. Její v pořadí třetím manželem je spisovatel a novinář Ondřej Neff.

Už jako dítě navštěvovala baletní přípravu Národního divadla. Během studia na Pražské konzervatoři získala roli v televizním seriálu Zkoušky z dospělosti. Ljuba Krbová si zahrála i v pohádce Lotrando a Zubejda nebo ve filmu Experti. Paní Mádlovou ztvárnila v seriálu Třetí patro. Následovalo Náměstíčko, Místo v životě nebo nekonečný seriál Ulice.

Nezanedbávala ani divadlo. Jeho prkna prověřila jako Mimi z Loupežníka, Agnes v Krysařovi nebo Aňa ve Višňovém sadu. Herečka Ljuba Krbová hraje v pražském Divadle Bez zábradlí nebo ve Strašnickém divadle. Působila i v rádiu.

Jejím hlasem mluví americké herečky Elizabeth Taylorová nebo Jessica Lange. Krvelačnou Umu Thurmanovou dabuje v drsném Killovi Billovi.

Krbová se věnuje i charitativnímu projektu Múzy dětem. Ráda pracuje na zahrádce, jezdí na kole, fotí a cestuje. S Neffem projeli Barmu, Kambodžu i Tibet.

S prvním manželem, ortopedem Ivanem Landorem, má dceru Annu Marii. Po rozvodu se zamilovala do kameramana Kristiána Hynka. Ani toto manželství ale nevydrželo. Ondřej Neff se stal jejím manželem v roce 2008.

 

Další Herci

zobrazit profil Kevin  Costner
Kevin Costner
zobrazit profil Viet Anh Doan
Viet Anh Doan
zobrazit profil Antonie Formanová
Antonie Formanová
zobrazit profil Pavla  Beretová
Pavla Beretová
zobrazit profil Rupert Grint
Rupert Grint
zobrazit profil Felix Holzmann
Felix Holzmann
zobrazit profil Milo Ventimiglia
Milo Ventimiglia
zobrazit profil Kathy Bates
Kathy Bates