Související celebrity

Životopis

Unikátní "obojživelnice" Ester Ledecká, dcera hudebníka Janka Ledeckého, která sbírá medaile jak na snowboardu, tak na lyžích, získala hned dvě zlata na ZOH v Pchjongčchangu 2018. Jednu obhájila i v Pekingu 2022.

Hlavním sportovním zaměřením Ester Ledecká byl snowboarding, ale čím dál tím více začala inklinovat i ke sjezdovému lyžování. Za rok 2013 patřila právě v kategorii paralelního slalomu na lyžích mezi deset nejlepších žen světa.

ESTER LEDECKÁ A BRYAN ADAMS 

Jako juniorka si z mistrovství ČR 2012 odnesla zlatou medaili za obří slalom a z MS 2013 si přivezla dvě zlaté medaile, jednu z obřího a druhou z paralelního slalomu. Kromě snowboardingových ocenění sbírala Ester Ledecká úspěchy i v lyžařské kategorii. V lednu 2014 se stala vítězkou SP ve Slovinském Rogle.

Do Zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018, měla Ester Ledecká na svém kontě již devět vítězných závodů světového poháru, dvakrát ovládla i celkové pořadí SP z MS se mohla pochlubit dvěma zlaty a jedním stříbrem.

V Jižní Koreji se Ester Ledecká postarala o největší úspěch v historii českého sjezdového lyžování, v superobřím slalomu si dojela pro zlato. Na olympijských hrách získaly bronzové medaile Olga Charvátová Křížová ve sjezdu v Sarajevu 1984 a Šárka Strachová  ve slalomu ve Vancouveru 2010.

Na ZOH v Jižní Koreji Ester Ledecká potvrdila roli favoritky i jako snowboardistka v paralelním obřím slalomu. Dojela si pro zlato. To obhájila na ZOH v Pekingu. 

Úspěšná sportovkyně Ester Ledecká je dcerou zpěváka a skladatele Janka Ledeckého. Lásku k zimnímu sportu zdědila patrně po dědečkovi, někdejším hokejovém útočníkovi Janu Klapáčovi. Navíc její maminka Zuzana Ledecká byla výborná krasobruslařka. Kromě sportovního talentu Ester Ledecká podědila zřejmě i hudební vlohy po svém otci. Její bratr Jonáš Ledecký je známý krešlíř komiksů, malíř a hudebník.

O ESTER LEDECKÉ ČTĚTE ZDE>>

Na premiéru tátova muzikálu Iago v září 2017 si Ester Ledecká přivedla pohledného přítele. Sportovčin bratr novinářům krátce po famózním vítězství své o dva roky mladší sestry v Jižní Koreji novinářům prozradil, že se jejím prvním "opravdovým" přítelem stal basák Petr Petřek, kolega ze skupiny Jonas & the Whale Blues-rockové.

 

 

 

Články o celebritě

Návrat STR: Skoky do neznáma. Šílené zranění Ortliebové, letěl pro ni vrtulník Návrat STR: Skoky do neznáma. Šílené zranění Ortliebové, letěl pro ni vrtulník Nebyl to comeback, o kterém snila, aspoň se ale Ester Ledecká při svém prvním lyžařském závodě po té... číst článek
Dostihy, pak mejdan! Těhotná Perkausová vyvedla rodinku, Strýcová na večírku trpěla Dostihy, pak mejdan! Těhotná Perkausová vyvedla rodinku, Strýcová na večírku trpěla Jen co moderátorka Eva Perkausová (29) oznámila světu novinku, že je podruhé těhotná, vzala svou rod... číst článek
Moje (dětské) prázdniny: Ledecká si užívá léto bez sněhu Moje (dětské) prázdniny: Ledecká si užívá léto bez sněhu Na co sáhne, v tom je světová extrastřída! Trojnásobná olympijská šampionka Ester Ledecká (28) teď u... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jakub Kornfeil
Jakub Kornfeil
zobrazit profil Petr Mrázek
Petr Mrázek
zobrazit profil Jan Kolář
Jan Kolář
zobrazit profil Iveta Luzumová
Iveta Luzumová
zobrazit profil Barbora Hermannová
Barbora Hermannová
zobrazit profil Mario Mandžukič
Mario Mandžukič
zobrazit profil Marek Židlický
Marek Židlický