Michal Malátný

Datum narození: 30. 6. 1970
Přezdívka: Žibus
Místo narození: Jičín
Profese: zpěvák, herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Muzikant Michal Malátný, vlastním jménem Michal Novotný, se proslavil jako zpěvák a textař Zlatým slavíkem ověnčené poprockové kapely Chinaski.

Michal Malátný měl nakročeno k hudbě už od dětství. Začínal jako malý recitátor na školních akcích, posléze byl ve studentských kapelách Vopaly nebo Jičínský devastační sbor. V roce 1987 stál u zrodu kapely Starý hadry, která se o sedm později přejmenovala na Chinaski, a to podle oblíbené postavy z knih Charlese Bukowskiho.

MICHAL MALÁTNÝ - EXKLUZIVNÍ ODHALENÍ

Fungování kapely Chinaski poznamenala v roce 2008 tragická smrt bubeníka Pavla Grohmana. Skupina se ale po měsících váhání rozhodla v hraní pokračovat. V začátcích jí vypomohl jako bubeník David Koller, kterého později nahradil Otakar Petřina, přezdívaný Marpo.

Žibus, jak byl frontman Chinasek přezdíván, vystudoval činoherní herectví na DAMU. Prošel si Východočeským divadlem v Pardubicích. Ve stejnou chvíli ale v divadle hráli tři herci s příjmením Novotný, což ho přimělo k přijetí pseudonymu Michal Malátný. Zahrál si třeba po boku Tatiany Vilhelmové nebo Ivy Janžurové ve filmu Chyťte doktora, kde ztvárnil roli gynekologa-sukničkáře. Roku 2014 začal hostovat v divadle Semafor.

Michal Malátný je velkým fanouškem loutkového divadla, Beatles nebo zpěváka Stinga.

O MICHALOVI MALÁTNÉM ČTĚTE ZDE>>

S manželkou PetrouMichal Malátný dcery Kateřinu a Frídu. Neobvyklé jméno Frída, jejíž narození se neobešlo bez komplikací, vybrali rodiče po mexické malířce Fridě Kahlo, která kvůli rozdrcené páteři nedonosila své jediné dítě.


 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Láďa Kerndl
Láďa Kerndl
zobrazit profil Daniel Nekonečný
Daniel Nekonečný
zobrazit profil Revolta (Marek Kaleta)
Revolta (Marek Kaleta)
zobrazit profil Sagvan Tofi
Sagvan Tofi
zobrazit profil Vlastimil Horváth
Vlastimil Horváth
zobrazit profil Tereza Vágnerová
Tereza Vágnerová