Lukáš Kunst

Lukáš Kunst

Datum narození: 17. 1. 1979
Místo narození: Třebíč
Profese: od roku 2019 kastelán hradu Karlštejn, herec

Související celebrity

Životopis

Kastelánem hradu Karlštejn byl Lukáš Kunst jmenován od 1. ledna 2019, kdy na tomto postu vystřídal svého předchůdce Jaromíra Kubů, jehož léta zastupoval.

Od patnácti let Lukáš Kunst působil na různých hradech, např. na Bítově, Pernštejně, Buchlově, Švihově, Bouzově nebo Rožmberku, jako průvodce od roku 1998 i na Karlštejně.

LUKÁŠ KUNST HRAD PŘEVZAL PŘED REKONSTRUKCÍ

Po střední škole Lukáš Kunst absolvoval obor marketing a management na Vysoké škole hotelové v Praze. Coby kastelán pracoval na zámku v Žirovnici a jako zástupce kastelána na Křivoklátě.

V roce 2009 se Lukáš Kunst stal zástupcem kastelána Jaromíra Kubů na hradě Karlštejn a roku 2019 jej na tomto postu vystřídal. Jmenován byl od 1. ledna tohoto roku.

Léta se Lukáš Kunst věnuje divadlu, mj. v souboru Ty-já-tr, v Divadle Radar, na různých letních představeních na zámcích či hradech. Roku 2006 začal hrát v divadle Semafor, např. v inscenaci Čochtanův divotvorný hrnec, kde hraje mj. Jiří Suchý, Jitka Molavcová či Michal Malátný. V Divadle Karlštejn Lukáš Kunst ztvárnil roli podnapilého zbrojnoše.

Do filmové tvorby Lukáš Kunst vkročil roku 2005, kdy jako svou závěrečnou práci bakalářského studia na FAMU podle vlastního scénáře natočil krátkometrážní snímek Otevřený prostor, poetický příběh osamělého chlapce, který svět kolem sebe pozoruje videokamerou.

Lukáš Kunst byl garantem Lucemburského roku, což je název projektu a kulturních akcí, které se konaly v roce 2016 v Česku. Šlo o součást projektu Po stopách šlechtických rodů, jehož hlavním organizátorem je Národní památkový ústav.

Mezi koníčky Lukáše Kunsta patří běhání a hraní. Objevil se ve filmech nebe v seriálu Případy 1. oddělení.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jan Svěrák
Jan Svěrák
zobrazit profil Jaroslav Tvrdík
Jaroslav Tvrdík
zobrazit profil Joakim Brodén
Joakim Brodén
zobrazit profil Maitland Ward
Maitland Ward
zobrazit profil Anife Vyskočilová
Anife Vyskočilová
zobrazit profil Jana Brejchová
Jana Brejchová
zobrazit profil David Vávra
David Vávra