Petr "Hoggy" Lexa

Petr "Hoggy" Lexa

Datum narození: 5. 6. 1991
Místo narození: České Budějovice
Výška: 171 cm
Profese: herec, zpěvák, dabér a youtuber
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Klávesista a zpěvák popové skupiny Slza, finalista soutěže Hlas Československa, youtuber Hoggy. To vše je herec a dabér Petr Lexa, který se svým ukulele úspěšně proplouvá Přístavem, jedním z nejoblíbenějších seriálu TV Prima

Hoggy, tedy Petr Lexa, má na YouTube přes 500 000 odběratelů. Je tak třetím nejsledovanějším českým Youtuberem – po MenTovi a Gejmrovi. V roce 2015 se Petr Lexa stal vítězem mužské kategorie Blogger roku. Jeho přezdívka Hoggy vznikla z dřívější, Hogwarts (Bradavice – hrad z Harryho Pottera). Kromě veselých challenges na svém kanálu prezentuje skupinu Slza. Její zakladatel, kytarista Lukáš Bundil (dříve hrál mj. s Xindlem X), si Petra Lexu vyhlédl na YouTube, kde ho zaujaly jeho hudební covery. Přidával je na dnes již nefungující kanál Hogverrug. Hoggy ho zrušil poté, co se stal členem skupiny Slza.

HOGGY - SLAVNÝ KLIP

Závratný vzestup popové skupiny nastartoval v roce 2014 song Lhůta záruční, k níž chlapcům text napsal zpěvák a vynikající textař Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek. Na videoklipu k písni si zahrála herečka Veronika Hájková. Druhým hitem Slzy byla píseň Celibát, k jejímuž klipu přizvali Barboru Zelenou, finalistku soutěže miss 2011. Třetím vydaným songem je Katarze, jež se stal hlavní znělkou divácky velmi úspěšného televizního seriálu Přístav. Slza získala v červnu 2015 cenu diváků na festivalu Utubering. Jejich debutové album Lhůta záruční se umístilo na první příčce České hitparády. Za týden se ho prodalo 3000 kusů a pouhé tři neděle na trhu mu vynesly platinovou desku. Z udílení Českého slavíka Mattoni v listopadu 2015 Slza zvítězila hned ve dvou kategoriích: Objev roku a Hvězda Internetu.

V seriálu Přístav si Petr Lexa zahrál skoro sám sebe – zpěváka Petra Dvořáka, který dívky okouzluje hrou na ukulele. Jeho srdce si po počátečních nezdarech získala Johana (Sandra Černodrinská), dcera jednoho z hlavních hrdinů – bývalé slavného hokejisty, hospodského Marka Skály, v podání herce a komika Martina Dejdara. Petr Lexa s herectvím začal již na základní škole. Díky lekcím divadelního herectví získal roli na otáčivém hledišti v Českém Krumlově. K desátým narozením dostal krásný dárek – bratříčka Filipa. Po roce se však jejich rodiče rozvedli. V roce 2009 natočil Petr svou první cover píseň, kterou uveřejnil na YouTube. Následující dva roky se věnoval jazykům, především angličtině a španělštině. Pak se studiem skončil a vrhl se na pěveckou dráhu. Byl jedním z finalistů soutěže Hlas Československa a dvakrát se zúčastnil televizní Superstar.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Athina Langoska
Athina Langoska
zobrazit profil Helena Zeťová
Helena Zeťová
zobrazit profil Lenka Filipová
Lenka Filipová
zobrazit profil Jitka Zelenková
Jitka Zelenková
zobrazit profil Ivanna Bagová
Ivanna Bagová
zobrazit profil Richard Krajčo
Richard Krajčo
zobrazit profil Lukáš Adamec
Lukáš Adamec
zobrazit profil Nicole Scherzinger
Nicole Scherzinger