Adriana Krnáčová

Datum narození: 26. 9. 1960
Přezdívka: Krnda
Místo narození: Bratislava
Profese: politička hnutí ANO
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politička Adriana Krnáčová, někdejší ředitelka české pobočky Transparency International, v listopadu 2014 na čtyři roky usedla do křesla primátora Prahy. Stala se tak první ženou v čele hlavního města ČR.

Studovala v rodné Bratislavě a v Chicagu. Ze Slovenska odešla v roce 1995, což zdůvodňovala nepřátelstvím tehdejšího slovenského premiéra Vladimíra Mečiara. Dokonce jí jednoho dne zničehonic shořelo auto. Adriana Krnáčová sebrala děti, opustila manžela a odjela do Čech. 

ADRIANA KRNÁČOVÁ NA REFLEX.CZ

V Praze Adriana Krnáčová sedm let působila v čele české pobočky Transparency International, pak se věnovala poradenství a komunikaci v soukromé firmě. 

V roce 2014 ji Andrej Babiš postavil do čela pražské kandidátky trochu z nouze. Avizoval napřed jiné politiky, neshodl se však s exprimátorem Janem Kaslem, bývalým šéfem Národní knihovny Vlastimilem Ježkem či podnikatelkou Martinou Schopperovou.

Andrej Babiš pak tedy nominoval Adrianu Krnáčovou (do hnutí ANO vstoupila až roku 2015), která byla náměstkyní tehdejšího ministra vnitra Milana Chovance. Ta s heslem, že "všechno prostě vyřeší", porazila TOP 09 vedenou tehdejším primátorem Tomášem Hudečkem.

Na magistrátu Adriana Krnáčová čelila kritice, že nic prostě nevyřeší, jak před volbami slibovala. Dostala také přezdívku Krnda. Jako primátorka proslula některými výstřelky. Dodavatele tunelu Blanka nazvala debily, ujal se její tweet, v němž po nákupech Na Příkopě špulila rty do objektivu, Pražany označila za trochu zpovykané

O post primátorky Adriana Krnáčová málem přišla v roce 2015 kvůli sporům mezi zastupiteli ANO, z nichž část byla po vůli bývalé šéfce hnutí v Praze Radmile Kleslové. Vyjádření nedůvěry v zastupitelském klubu musel vyžehlit Andrej Babiš a vedení ANO. Do voleb 2018 již nešla, rozhodla se v komunální politice zkončit.

O ADRIANĚ KRNÁČOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Adriana Krnáčová ovládá pět jazyků, českou konverzaci se ale jako primátorka ještě učila. Domluví se anglicky, německy, rusky, italsky a maďarsky. Je velkou fanynkou Star Wars, dokonce si prý do práce nosí plyšové postavy z tohoto seriálu.

Politička má tři dospělé děti - Karolínu, Jakuba a Martina - a je rozvedená.

 

Články o celebritě

Babišovy veletoče: Nechtěl cizáky, hájí komunisty a je sociálnější než Maláčová Babišovy veletoče: Nechtěl cizáky, hájí komunisty a je sociálnější než Maláčová Skvělý proslov! Tak premiér Andrej Babiš (66, ANO) zhodnotil své vystoupení ve čtvrtek ve Sněmovně, ... číst článek
Topolánek prodělal rakovinu. Expremiér nemoc přiznal „mimochodem“, trpí i cukrovkou Topolánek prodělal rakovinu. Expremiér nemoc přiznal „mimochodem“, trpí i cukrovkou Expremiér, bývalý předseda ODS a neúspěšný prezidentský kandidát Mirek Topolánek přiznal, že proděla... číst článek
Z toho pánové neusnou! Modelka Maxwellová v kolekci sexy spodního prádla Z toho pánové neusnou! Modelka Maxwellová v kolekci sexy spodního prádla V roce 2015 jako první Britka vstoupila do řad andílků značky Victoria’s Secret. Stačila jí jedna pr... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Jakub Michálek
Jakub Michálek
zobrazit profil Jiří Domlátil
Jiří Domlátil
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Martin Bursík
Martin Bursík
zobrazit profil Ondřej Feber
Ondřej Feber
zobrazit profil Zuzana Klusová
Zuzana Klusová
zobrazit profil Anna Svídnická
Anna Svídnická