Tomáš Trč

Tomáš Trč

Datum narození: 31. 5. 1955
Místo narození: Praha
Profese: lékař a politik
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Lékař Tomáš Trč se stal kandidátem TOP 09 pro senátní volby v říjnu 2016. Tomáš Trč je proslulý ortoped a je přednostou jedné z klinik nemocnice v Praze Motole.

Tomáš Trč se narodil v Praze, po okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy ze srpna 1968 se s rodiči stěhoval po republice, hlavně po středních Čechách. Jeho rodiče byli tehdejšímu režimu nepohodlní. Základní školu Tomáš Trč absolvoval na Kladně, gymnázium ve Vlašimi.

Po různých peripetiích se Tomáši Trčovi podařilo dostat se na medicínu, zakončil ji v roce 1981 s vyznamenáním. Pak následovala túra po různých českých nemocnicích. Stále se věnoval ortopedii, v roce 1991 obhájil kandidátskou práci o endoprotéze kyčelního kloubu.

Profesorem byl Tomáš Trč jmenován v roce 2014, a to už jako přednosta ortopedické kliniky 2. lékařské fakulty v Motole. Stal se jím v roce 1998. V Motole Tomáš Trč pracuje stále, tedy pokud zrovna necestuje. Zažil totiž řadu zahraničních stáží, přednášel na různcýh kontinentech, s ortpedií sjezdil takřka celý svět. Zastupuje také Česko v mezinárodních ortopedických společnostech.

Tomáši Trčovi patří autorství tří operačních postupů, podílel se na sedmi patentech a průmyslových vzorech, radí firmě BMP. Napsal nekolik učebnic, řídí odborný časopis Ortopedie, je soudním znalcem pro obor ortopedie traumatologie. Věnoval se i popoularizaci svého oboru ve filmu a televizi.

Tomáš Trč kývl jako nestraník na nabídku TOP 09 ucházet se o senátorský post v říjnu 2016 v obvodě Beroun. Politická konurence mu ale připravila nelehké překážky. Svůj post se rozhodl na Berounsku obhajovat senátor ODS Jiří Oberfalzer, ČSSD postavila náměstka hejtmana a starostu Hořovic Jiřího Peřinu. Nový subjekt Apači nominoval svou přední postavu Petra Hampla.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 ZDE

Manželkou Tomáš Trčovi je zpěvačka a herečka Pavla Břínková. Mají syny Tomáše a Lukáše.


 

Další Politici

zobrazit profil Marie Kaufmann
Marie Kaufmann
zobrazit profil Miloslav Rozner
Miloslav Rozner
zobrazit profil Šárka Jelínková
Šárka Jelínková
zobrazit profil Kateřina Konečná
Kateřina Konečná
zobrazit profil Roman Zarzycký
Roman Zarzycký
zobrazit profil Josef Bernard
Josef Bernard
zobrazit profil Margita Balaštíková
Margita Balaštíková