Ladislav Štaidl

Datum narození: 10. 3. 1945
Datum úmrtí: 31. 1. 2021
Přezdívka: Mistr
Místo narození: Stříbrná Skalice
Profese: skladatel, zpěvák, hudebník, podnikatel
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Ladislav Štaidl proslul jako všestranně nadaný hudebník, svůdce českých zpěvaček a člověk se stigmatem spolupráce s StB.

Začínal se skupinou Crazy Boys, ve které hrál společně s Miky Volkem. Poté přešel Ladislav Štaidl do Semaforu, kde začal skládat. Texty k jeho hudbě mu psal bratr Jiří Štaidl (zemřel v pouhých 30 letech při autonehodě roku 1973). Společně tvořili songy pro Waldemara MatuškuKarla Gotta a další tehdejší hvězdy.

LADISLAV ŠTAIDL O IVETĚ BARTOŠOVÉ

S Gottem zazářil v Las Vegas

V roce 1965 založil společně s bratrem JiřímKarlem Gottem divadlo Apollo. A o dva roky později vyrazil s Karlem Gottem na půlroční koncertní šňůru do Las Vegas. Po návratu Ladislav Štaidl vytvořil orchestr, jemuž šéfoval až do roku 1989.

Tehdy Ladislav Štaidl nepsal jen pro Karla Gotta, jeho sklady zpívali i Helena Vondráčková, Hana Zagorová či Jiří Korn. Později se mezi umělci, kteří interpretují jeho písně, objevil i Dalibor Janda či Iveta Bartošová. Hudební kariéru Ladislav Štaidl ukončil v roce 1989. po Sametové revoluci začal podnikat.

Ladislav Štaidl psal i hudbu k filmům. Mezi ty známější patří Hvězda padá vzhůru, Parta Hic nebo seriály Malý pitaval z velkého města a Chlapci a chlapi.

V seznamech Stb byl jako Mistr

Hubebník Ladislav Štaidl figuruje v seznamech nechvalně proslulé komunistické StB jako spolupracovník s krycím jménem Mistr.

O LADISLAVU ŠTAIDLOVI ČTĚTE ZDE>>

Ladislav Štaidl byl ženatý s právničkou Aňou Štaidlovou, rozenou Annou Pleskotovou, s níž měl tři děti. Rozvedli se roku 2001 kvůli muzikantovým nevěrám.

S Bartošovou má Štaidl syna Artura

Několik let byla partnerkou Ladislava Štaidla zpěvačka Iveta Bartošová. Z jejich soužití vzešel syn Artur. V roce 2012 měla Iveta Bartošová velké osobní problémy a Artur přešel do péče otce. V dubnu 2014 Iveta Bartošová spáchala sebevraždu.

Ladislav Štaidl spal rovněž s Jitkou Zelenkovou a svedl i Daru Rolins, když teprve coby Darinka Rolincová začínala a bylo jí pouhých 14 let. Zpěvačka se do něj později tvrdě opřela.

Na přelomu tisíciletí se Ladislav Štaidl seznámil s o 30 let mladší rehabilitační sestrou Míšou Novotnou, která působila v Revmatologickém ústavu v Praze na Albertově, kam chodil navštěvovat nemocnou tetu, a dali se dohromady.

Ladislav Štaidl zemřel 31. ledna 2021. Bylo mu 75 let.

 

Články o celebritě

Artur Štaidl o mámě Ivetě Bartošové (†48): Mám nepříjemné vzpomínky Artur Štaidl o mámě Ivetě Bartošové (†48): Mám nepříjemné vzpomínky Dlouho se vyhýbal říct byť jen větu o mamince Ivetě Bartošové (†48). Teprve 10. výročí jejího tragic... číst článek
Artur Štaidl prolomil mlčení: Jak vzpomíná na dětství s mámou Ivetou Artur Štaidl prolomil mlčení: Jak vzpomíná na dětství s mámou Ivetou Syn popové princezny Ivety Bartošové (†48) Artur Štaidl (27) o své mamince nikdy veřejně nemluvil. N... číst článek
10 let po smrti Ivety Bartošové (†48): Nové záběry ze soukromí! 10 let po smrti Ivety Bartošové (†48): Nové záběry ze soukromí! Za necelý měsíc uplyne deset let od tragické smrti zpěvačky Ivety Bartošové (†48). TV Nova na ni zav... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Karel Svoboda
Karel Svoboda
zobrazit profil Zdeněk Jurečka
Zdeněk Jurečka
zobrazit profil Michal Kindl
Michal Kindl
zobrazit profil Andrea Jiskrová
Andrea Jiskrová
zobrazit profil Jackpot Daniels
Jackpot Daniels
zobrazit profil Pavol Habera
Pavol Habera
zobrazit profil Michal Pavlíček
Michal Pavlíček
zobrazit profil Vladivojna La Chia
Vladivojna La Chia