Anna K.

Datum narození: 4. 1. 1966
Místo narození: Vrchlabí
Profese: zpěvačka, skladatelka

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a skladatelka Anna K., která za svou kariéru vydala už pěknou řádku alb, začínala na prknech divadla Semafor, kde hrála přes dvacet let. Také překonala rakovinu.

Anna K., v mládí ještě Lucianna Krecarová, vyrůstala u babičky v krkonošském Špindlerově Mlýně. Několik let i závodně lyžovala. Rodiče ji v osmi letech přihlásili na konkurz do divadla Semafor, kde poté hrála v inscenacích Kytice, Čarodějky nebo Třešňová alej.

Už na pražské konzervatoři zpívala v kapele. Divadlo opustila a začala si říkat Anna K. Své první album Já nezapomínám nahrála v roce 1993. Prodalo se ho na dvacet tisíc kusů. S deskou Nebe vyhrála cenu Gramy v kategorii Nejlepší zpěvačka. Doma střeží i několik sošek hudebního Anděla. Její album s názvem Relativní čas z roku 2012 nese deset originálních písní a získalo stříbro v soutěži o desku roku.

ANNA K. A PROBLÉMY VE STARDANCE

První turné podnikla v roce 2005. O čtyři roky později Anna K. zjistila, že má rakovinu prsu. Stejnou nemoc, na kterou umřela její matka, otec a s rakovinou se musela potýkat i její milovaná fena Máša. Tím skončily veškeré její plány otěhotnět. Léta se jí to nedařilo, a když požádala o adopci, rakovina prsu byl jeden z důvodů, proč byla odmítnuta. Musela se tedy smířit s tím, že děti mít už nikdy nebude.

S kampaní Chceš žít jako já? se Anna K. snažila vyburcovat všechny ženy k pravidelným a včasným návštěvám lékaře. Pomáhá shánět prostředky na koupi nových mamografických či sonografických přístrojů.

O ANNĚ K. ČTĚTE ZDE>>

Jejím životním partnerem je Tomáš Vartecký, jeden z nejlepších a nejznámějších kytaristů u nás. S Annou K. žije přes dvacet let. Skládá jí texty a několik písní s ní i nazpíval. V roce 2012 začal pár mluvit o svatbě.

 

Články o celebritě

Zákulisí příprav na Anděly: Rýpanec Farné, zmatená Anna K. a opuchlý Ben Cristovao! Zákulisí příprav na Anděly: Rýpanec Farné, zmatená Anna K. a opuchlý Ben Cristovao! Již v sobotu 30. března večer se hudební scéna dozví, kdo si odnese cenu Anděl 2023. Celý den v praž... číst článek
Sexy přehlídka návrháře Macháčka a Šenkýře: Podlepená Ornella, Aiko jen v prádle! Sexy přehlídka návrháře Macháčka a Šenkýře: Podlepená Ornella, Aiko jen v prádle! Netradiční módní setkání se uskutečnilo na Václaváku. Zatímco zpěvačka Anna K. (59) a herečka Lenka ... číst článek
Kdo dědil po Hlaváčové (†85)? Dcera Munzarové ukázala poklad Kdo dědil po Hlaváčové (†85)? Dcera Munzarové ukázala poklad „Samozřejmě na babičku mám jen ty nejlepší vzpomínky, ale ráda si říkám, že i když už je nahoře s dě... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Leonard Cohen
Leonard Cohen
zobrazit profil Tomáš Ortel
Tomáš Ortel
zobrazit profil Tereza Vágnerová
Tereza Vágnerová
zobrazit profil Pavla Břínková
Pavla Břínková
zobrazit profil Radka Fišarová
Radka Fišarová
zobrazit profil Tereza Černochová
Tereza Černochová
zobrazit profil Debbi (Deborah Kahl)
Debbi (Deborah Kahl)
zobrazit profil Dalibor Janda
Dalibor Janda