Miloslav Ransdorf

Miloslav Ransdorf

Datum narození: 15. 2. 1953
Datum úmrtí: 22. 1. 2016
Místo narození: Rakovník
Profese: politik KSČM
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Dlouhodobý europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf proslul více svými dopravními nehodami a dalšími excesy, než svým politickým vystupováním.

Miloslav Ransdorf vystudoval historii na Univerzitě Karlově. Má nadání pro cizí jazyky, ovládá jich údajně přes dvacet. Do politiky se aktivně zapojil krátce po Sametové revoluci. Už v roce 1990 zasedl ve Federálním shromáždění. Do parlamentu samostatné ČR byl poprvé zvolen v roce 1996. V parlamentu zůstal až do roku 2004, kdy byl zvolen europoslancem (post obhájil třikrát po sobě; v roce 2014 se do europarlamentu dostal jen díky kroužkování, když přeskočil Jaromíra Kohlíčka, který tak o více než dvousettisícový měsíční europlat plus další náhrady přišel). Vše v dresu KSČM.

MIROSLAV RANSDORF - INFO A ZAJÍMAVOSTI ZDE

Miloslav Ransdorf ale nejvíce proslul svými přešlapy při řízení, do povědomí se zapsal také tím, jak se (ne)staral se o vlastní finance a spadl do exekuce i v přístupu k novinářům. Třikrát svým vozem boural. Poprvé v roce 2007 srazil ženu, které způsobil lehká zranění. Za tuto nehodu byl později také obviněn, to i přes to, že jí nabídl finanční odškodnění. Podruhé si nevšiml dívky na přechodu o rok později. Z této nehody vyvázl bez obvinění. V roce 2010 měl v Praze opět nehodu, za kterou nese vinu, tentokrát však vrazil "pouze" do jedoucího auta, jehož si nevšiml.

Miloslav Ransdorf měl problémy i doma. V roce 2012 musel své manželce vysvětlovat, jak je možně, že se k nim chystají exekutoři. Ukázalo se totiž, že dluží 17 milionů korun.

Své si jistě musel vyslechnout potom, co byl několikrát zachycen, jak na důležitých zasedáních KSČM i Evropského parlamentu spí. V létě 2013 byl Miloslav Ransdorf nařčen ze zneužívání diet. Následně fyzicky napadl reportéra, který mu na toto téma chtěl položit otázku. Z incidentu se musel zpovídat i vedení strany.

Miloslav Ransdorf se nejnověji dostal do médií tím, že s dalšími třemi muži pokusil vybrat 9,5 miliardy korun ze švýcarské banky. Měli si pomoci falešnými doklady. Všechny je poté zatkla policie a Ransdorf zůstal v cele přes noc.

Miloslav Ransdorf byl ženatý a má jednu dceru. Zemřel v pátek 22. ledna 2016 v nedožitých 63 letech po převozu do nemocnice.

 

Články o celebritě

Zemřel muž (†50), který napálil Ransdorfa: Našli ho v jeho domě, příčinu prošetřují Zemřel muž (†50), který napálil Ransdorfa: Našli ho v jeho domě, příčinu prošetřují Policejní vyšetřování údajného dědice miliardového konta ve Švýcarsku Vladimíra Huňka, známého z kau... číst článek
Pokuty nebo kriminál pro padělatele obrazů! Zaplatí od 210 tisíc do... Pokuty nebo kriminál pro padělatele obrazů! Zaplatí od 210 tisíc do... Pokuty od 210 do 560 tisíc korun rozdal Krajský soud v Plzni šestičlenné skupině padělatelů obrazů s... číst článek
Muž, který napálil Ransdorfa, skončil ve vazbě. V dědické kauze mu hrozí až 8 let Muž, který napálil Ransdorfa, skončil ve vazbě. V dědické kauze mu hrozí až 8 let Berounští policisté obvinili Vladimíra Huňka, kvůli kterému před třemi lety policie zatkla ve Švýcar... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ladislav Chlupáč
Ladislav Chlupáč
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Dominique Strauss-Khan
Dominique Strauss-Khan
zobrazit profil Petr Robejšek
Petr Robejšek
zobrazit profil František Konečný
František Konečný
zobrazit profil Aleš Cabicar
Aleš Cabicar
zobrazit profil František Petrtýl
František Petrtýl