Tomáš Wágner

Datum narození: 6. 3. 1990
Místo narození: Praha
Váha: 85 kg
Výška: 188 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Tomáš Wágner je český profesionální fotbalový útočník momentálně působící v prvoligovém celku FK Mladá Boleslav, kde hostuje z týmu FC Viktoria Plzeň.

Tomáš Wágner se narodil 6. března 1990 v Praze, ale je odchovancem klubu FK Příbram. Přes mládežnické kategorie se dostal do prvního týmu. K prvnímu ligovému zápasu nastoupil za Příbram 23. května 2009, kdy střídal v 76. minutě. Ve svém prvním ligovém zápase vstřelil i svůj první ligový gól. Talentovaného vytáhlého útočníka si poté vyhlédl trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Tomáš Wágner V lednu 2012 přestoupil do týmu FC Viktoria Plzeň za odhadovanou částku 20 miliónů korun a podepsal zde smlouvu na 3,5 roku. Na západě Čech však nedostával tolik prostoru a putoval na hostování zpět do Příbrami, kde dál sbíral zkušenosti.

Tomáš Wágner se začal prosazovat v A Týmu Plzně od léta 2013. Zahrál si ve finále Superpoháru a střílel góly v předkolech Evropské ligy. Po úspěšném startu ho ze sestavy vytlačil Stanislav Tecl. V červnu 2014 odešel na roční hostování s možností opce do FK Mladá Boleslav, kde měl nahradit Martina Nešpora, jenž odešel pražské Sparty. Z Viktorie s Wágnerem odešel do Boleslavi i Michal Ďuriš.

Tomáš Wágner je také bývalý reprezentant do 21 let. Debutoval 10. srpna 2011 v kvalifikaci na ME hráčů do 21 let 2013 v domácím zápase proti Andoře, v němž český tým nastřílel soupeři 8 branek, aniž by inkasoval. Tomáš Wágner se na kanonádě zároveň podílel jedním gólem.

 

Články o celebritě

Boleslav začala přípravu i s Komličenkem, přišli český mladík a Rus Boleslav začala přípravu i s Komličenkem, přišli český mladík a Rus Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili zimní přípravu i s útočníkem Nikolajem Komličenkem, o jehož odch... číst článek
Kameník povede Zlín i na jaře, klub jedná o příchodu Ikauniekse Kameník povede Zlín i na jaře, klub jedná o příchodu Ikauniekse Třetí domácí výhra v řadě upevnila pozici Jana Kameníka na lavičce Zlína. Sedmatřicetiletý kouč pove... číst článek
Zlín posiluje! Získal střelce Wágnera z Boleslavi a obřího stopera z Gruzie Zlín posiluje! Získal střelce Wágnera z Boleslavi a obřího stopera z Gruzie Ve Zlíně se radují z posily do útoku. Podle informací iSport.cz dorazí na hostování zkušený Tomáš Wá... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil David Svoboda
David Svoboda
zobrazit profil Kristína Gavnholt
Kristína Gavnholt
zobrazit profil Filip Šváb
Filip Šváb
zobrazit profil Filip Pyrochta
Filip Pyrochta
zobrazit profil Marcel Gecov
Marcel Gecov
zobrazit profil Pavel Horváth
Pavel Horváth