Lucie Brychtová

Lucie Brychtová

Datum narození: 3. 8. 1976
Místo narození: Brno
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Lucie Brychtová prošla proměnou, kterou zažije málokdo. Transsexuální. Z muže, herce Petra Brychty, se díky změně pohlaví stala herečkou Lucií Brechtovou.

Lucie Brychtová, ještě v těle Petra, v dětství hrála loutkové divadlo, poté vystudovala brněnskou konzervatoř a Janáčkovu akademii múzických umění (absolutorium rolí Dona Quijota a Cervatese v muzikálu Muž z kraje La Mancha). V roce 1998 následovalo angažmá ve Východočeském divadle Pardubice (např. Barnabáš Tucker v úspěšném muzikálu Hello, Dolly!), poté ve Východočeském divadle Pardubice či v Městském divadle v Brně.

Petr Brychta své pěvecké schopnosti prokázal v pražském nastudování muzikálu Starci na chmelu v režii Petra Kracíka, kde hrál hlavní roli Filipa, a to po boku Lucie Vondráčkové. Kromě divadla si vyzkoušel i film, ztvárnil např. Františka v povídkovém filmu Začátek světa (2000), kde hráli Michaela Kuklová, Martha Issová, Miroslav Šimůnek, Filip Rajmont či Nela Boudová.

Půvabná Lucie Brychtová se po své proměně rozhodla nejen vrátit na prkna, co znamenají svět, ale navíc v představení s názvem Jsem žena, tedy ve svém příběhu, ztvárnit hlavní roli.

O LUCII BRYCHTOVÉ ČTĚTE ZDE

Jak Lucie Brychtová napsala na sociální síti, jejím oblíbeným citátem jsou slova slavného českého spisovatele Bohumila Hrabala: „Život je krásný. Ne, že by byl, ale já ho tak vidím!“

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Simona Postlerová
Simona Postlerová
zobrazit profil Tinatin Dalakišvili
Tinatin Dalakišvili
zobrazit profil Michael Špaček
Michael Špaček
zobrazit profil Kryštof Michal
Kryštof Michal
zobrazit profil Miloš Vystrčil
Miloš Vystrčil
zobrazit profil Xindl X (Ondřej Ládek)
Xindl X (Ondřej Ládek)
zobrazit profil Petra Quittová
Petra Quittová
zobrazit profil Pavel Rychetský
Pavel Rychetský