Julius Ševčík

Datum narození: 28. 10. 1978
Místo narození: Praha
Profese: režisér
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Režisér Julius Ševčík na sebe upozornil již během studií v USA. Řadu ocenění získal za snímek 51kHz. Čtrnácti nominacemi zaútočil na Českého lva 2016 životopisným dramatem Masaryk.

Studium režie Julius Ševčík započal v USA, poté absolvoval pražskou FAMU. Již na New York Film Academy na sebe upozornil čtyřminutovým snímkem Spirála (1997). Školní středometrážní snímek 51kHz (2003) mu vynesl ocenění na řadě zahraničních festivalů, mj. v Římě a Riu de Janeiru.

Studia hrané režie Julius Ševčík ukončil celovečerním snímkem Restart (2005), který vznikl v koprodukci pražské společnosti Axman Production, FAMU a finské Univerzity umění a designu v Helsinkách. Snímek vypráví o jednom dni (1. dubnu) v životě Sylvie v podání Lenky Krobotové, v němž se jí život rozpadne jako domek z karet. Drama, v němž dále hrají mj. Filip Čapka, Anna Polívková, Václav Jiráček, Miroslav Krobot, Jitka Čvančarová, byl natočen podle povídky Ondřeje Ládka.

V období let 1999 až 2005 Julius Ševčík působil jako režisér reklam a krátkých filmů. V roce 2008 pracoval pro magazín televizního kanálu Nova Cinema, zaměřený na českou filmovou produkci a filmové festivaly v ČR. Svůj soukromý i profesionální čas dělí mezi Českou republiku a americké Los Angeles.

JULIUS ŠEVČÍK - TLESKALI MU DIPLOMATÉ

Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího československého ministra zahraničí, Jana Masaryka, s názvem Masaryk jeho tvůrcům vynesl čtrnáct nominací na Českého lva 2016. Což byl rekord tohoto ročníku. Pro Julia Ševčíka to ve výsledku znamenalo tři sošky v kategoriích - Nejlepší film, Nejlepší režie a Nejlepší scénář.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Adrian Stojkov
Adrian Stojkov
zobrazit profil Adam Sedlák
Adam Sedlák
zobrazit profil Robert Hloz
Robert Hloz
zobrazit profil Dalibor Záruba
Dalibor Záruba
zobrazit profil Jiří Adamec
Jiří Adamec