Arley Jover

Datum narození: 2. 2. 1971
Místo narození: Melilla, Španělsko
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herečka Arly Jover, původem ze Španělska, byla nominována na Českého lva 2017 za vedlejší ženský herecký výkon v životopisném dramatu režiséra Julia Ševčíka Masaryk.

Španělská herečka Arly Jover, vlastním jménem Araceli Jover, již ve čtrnácti letech odešla z domova i ze školy a přestěhovala se do New Yourku. Zde začínala jako tanečnice, pracovala v televizi a studovala herectví. Na stříbrném plátně debutovala ve fantasy hororu Blade (1998), kde si po boku ústřední postavy, jíž ztvárnil Wesley Snipes, zahrála upírku Mercury.

Poté Arly Jover štěstí ve filmu nějakou dobu nepřálo, dostala pár menších rolí, mj. v televizních seriálech. V osmnácti přesídlila do Francie, kde byla obsazena do hlavní ženské role v thrilleru Říše vlků (2005), a to po boku Jeana Reno. Jednu z ústředních postav zpodobnila v psychologickém snímku Lítost (2009). S Danielem Craigem se objevila v mysteriózní krimi Muži, kteří nenávidí ženy (2011), natočené podle bestseleru Stiega Larssona.

V česko-slovenském životopisném dramatu Masaryk (2017) režiséra Julia Ševčíka Arly Jover ztvárnila vedlejší roli, za níž byla podobně jako Oldřich Kaiser nominována na Českého lva 2017. Kromě Arly Jover, která zpodobnila osudovou ženu Jana Masaryka, spisovatelku Marciu Davenportovou, tvůrci do snímku obsadili řadu zahraničních herců. Z českých to byl Karel Roden jako Jan Masaryk, Martin Hofman, Jiří Vyorálek či modelka Eva Herzigová.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Polák
Petr Polák
zobrazit profil Colin Firth
Colin Firth
zobrazit profil Renata Olárová
Renata Olárová
zobrazit profil Jan Hraběta
Jan Hraběta
zobrazit profil Pamela  Anderson
Pamela Anderson
zobrazit profil Alexandra Borbély
Alexandra Borbély
zobrazit profil Thomasin McKenzie
Thomasin McKenzie
zobrazit profil Stephen Fry
Stephen Fry