Elizaveta Maximová

Elizaveta Maximová

Datum narození: 16. 3. 1992
Místo narození: Kazaň, Rusko
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Elizaveta Maximová, původem z Ruska, se na televizní obrazovce předvedla zejména rolí vražedkyně, dcery detektiva, v seriálu České televize Spravedlnost.

Na kariéru herečky se Elizaveta Maximová začala připravovat již v dětství, odkdy žije v Praze. Chodila do divadelních kroužků, zpívala a tančila. Po gymnáziu vystudovala činoherní herectví na pražské DAMU. Pod pedagogickým vedením Jany Hlaváčové, Ladislava Mrkvičky a Marka Němce absolvovala roku 2006, a to mj. rolí Niny Zarečné v Čechovově Rackovi.

ELIZAVETA MAXIMOVÁ VE SPRAVEDLNOSTI

Již během studia hostovala např. v Národním divadle v roli Hannah v Mayenburgově Kameni či v Prague Shakespeare Company v anglojazyčných rolích. Diváci mohli Elizavetu Maximovou vidět v Divadle Letí, v Divadle Na Fidlovačce, experimentálním prostoru NoD či ve sklepním prostoru H20.

Objevila se v seriálech Cesty domů, Vraždy v kruhu, Ohnivý kuře, Trpaslík či Polda, kde si zahrála dceru hlavního hrdiny poručíka Břízy v podání Davida Matáska, jenž se po letech probral z komatu do úplně jiných časů. Hlavní roli dcery-vražedkyně Lili kriminalisty v podání Ondřeje Vetchého si Elizaveta Maximová zahrála v trojdílné sérii České televize režiséra Petera Bebjaka Spravedlnost (2017), který do svého psychologického dramatu obsadil mj. Lukáše Vaculíka, Ondřeje Malého, Lenku Krobotovou, Jana Plouhara či Jitku Schneiderovou.

O ELIZAVETĚ MAXIMOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Na stříbrném plátně Elizaveta Maximová debutovala v dramatu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Zahradnictví: Dezertér, jedné části trilogie Zahradnictví (2017), odehrávající se na pozadí nejdramatičtějších období 20. století a časově předchází dnes již kultovním snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách, a to leteckého radiotelegrafisty, majitele kadeřnického salonu a vlastníka zahradnictví.

Za vedlejší roli v dramatické minisérii Herec (2020) byla Elizaveta Maximová nominována na Českého lva.

 

Články o celebritě

Premiéra filmu Matka v trapu: Zářivá Vlasáková jako sluníčko! Dolanský jen zíral Premiéra filmu Matka v trapu: Zářivá Vlasáková jako sluníčko! Dolanský jen zíral Jedna z hlavních hrdinek nové komedie Matka v trapu Lenka Vlasáková (51) si nechala poradit od zkuše... číst článek
Unikátní kalendář Proměny: Kosmonautka Drábová, HumaNoid a vůdce tučňáků Výborná Unikátní kalendář Proměny: Kosmonautka Drábová, HumaNoid a vůdce tučňáků Výborná Již po patnácté se řada známých osobností z různých sfér propůjčila k nafocení profesionálního kalen... číst článek
Youtuber Karel Kovář alias Kovy se zasnoubil: Řekl „ano“ společnému životu se stylistou! Youtuber Karel Kovář alias Kovy se zasnoubil: Řekl „ano“ společnému životu se stylistou! To je ale krásná novinka! Youtuber Karel Kovář (27), jenž se proslavil pod přezdívkou Kovy, se na so... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Kristýna Leichtová
Kristýna Leichtová
zobrazit profil Helen Mirren
Helen Mirren
zobrazit profil Joel David Moore
Joel David Moore
zobrazit profil Hana Holišová
Hana Holišová
zobrazit profil Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
zobrazit profil Markéta Hrubešová
Markéta Hrubešová
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Renata Olárová
Renata Olárová