Ilona Mauritzová

Ilona Mauritzová

Datum narození: 29. 12. 1959
Místo narození: Chomutov
Profese: poslankyně za ODS, 6. hejtmanka Plzeňského kraje

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Ilona Mauritzová se v roce 2017 stala poslankyní za ODS. Po krajských volbách 2020 získala křeslo hejtmanky Plzeňského kraje.

Absolventka plzeňské Pedagogické fakulty Ilona Mauritzová po studiu působila na pražské tělovýchovné škole. Později se profesně zaměřila na budování vzdělávacího zařízení zaměřeného na rekvalifikace nezaměstnaných, včetně nevidomých osob. Její úspěšné podnikání zahrnovalo založení soukromé střední zdravotnické školy s pomaturitním vzděláváním a následně i vyšší zdravotnické školy v Plzni.

ILONA MAURITZOVÁ A SKANDÁL S RYCHLOSTUDENTY

Roku 2001 začala Ilona Mauritzová budovat úplně první vysokou školu pro nelékařská zdravotnická povolání v naší zemi. V roce 2008 ji transformovala ve Fakultu zdravotnických studií Západočeské univerzity a stala se její děkankou. Čtyři roky byla tamní rektorkou. Roku 2015 ji vystřídal Miroslav Holeček, nad nímž v předchozích volbách vyhrála o pouhé tři hlasy.

V parlamentních volbách 2017 se Ilona Mauritzová stala poslankyní za Plzeňský kraj. Do voleb 2020 bezpartijní političku vyslali občanští demokraté s podporou TOP 09 a nezávislých starostů zabojovat o křeslo tamní hejtmanky. To získala a nahradila dosavadní pověřenou hejtmanku Marcelu Krejsovou (ODS), která byla zvolena její náměstkyní.

O ILONĚ MAURITZOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ráda relaxuje na horách, ať už při turistice, u táboráku a trampských písniček, nebo v zimě při sjezdovém lyžování, kterému se Ilona Mauritzová dříve věnovala i závodně.

Ilona Mauritzová je vdaná. Má již dospělého syna.



 

Další Politici

zobrazit profil Oldřich Vlasák
Oldřich Vlasák
zobrazit profil Markéta Vaňková
Markéta Vaňková
zobrazit profil Jan Farský
Jan Farský
zobrazit profil Olga Richterová
Olga Richterová
zobrazit profil Petr Vrána
Petr Vrána
zobrazit profil Michael Rataj
Michael Rataj
zobrazit profil Jaroslav Zámečník
Jaroslav Zámečník
zobrazit profil Jiří Valenta
Jiří Valenta