Cristiano Donati

Cristiano Donati

Datum narození: 9. 1. 1987
Místo narození: Friuli-Venezia Giulia, Itálie
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Herec Cristiano Donati se českých divákům představil v seriálu TV Nova Ulice. Sympatický Ital má za sebou zkušenosti, které získal po boku slavných hollywoodských hvězd.

V rodné Itálii Cristiano Donati vystudoval univerzitu. Česky se začal učit již na škole. „Měli jsme si vybrat druhý jazyk a já jsem sáhl po češtině,“ prozradil Ital, který hrál už v několika reklamách, dále také v divadle a objevil se i ve filmu. „Poprvé jsem do Česka přijel v roce 2012 na měsíc, moc se mi tu zalíbilo, a tak jsem se sem po univerzitě vrátil,“ prozradil.

Přestože má za sebou i filmy s americkou produkcí, natáčení v Česku, kde se na jaře 2017 divákům představil v roli Lorenza Favera v seriálu TV Nova Ulice, je zatím nejtěžší. „Moje rodná řeč je italština, hraji v angličtině a tady na mě všichni mluví česky. Přepínat mezi třemi jazyky mi dává zabrat a večer mám pak úplně zavařený mozek,“ dodal fešák Cristiano Donati. V Ulici okouzlí nejednu krásku, zejména však Terezu Jordánovou v podání Patricie Solaříkové.

Nadaný Ital se na sociální síti pochlubil fotkou s hercem Paulem Ruddym, kterého můžete znát nejen z řady skvělých amerických komedií, ale hlavně z dnes již kultovního seriálu Přátelé. Českým divákům se tento americký sympaťák vryl do paměti už roku 2002, kdy se poprvé objevil v Přátelích. Zahrál si v něm klavíristu Mikeho Hannigana, manžela Phoebe Buffay. A mj. po jeho boku si Cristiano Donati již zahrál.

 

Další Herci

zobrazit profil Ryan Gosling
Ryan Gosling
zobrazit profil Justin Theroux
Justin Theroux
zobrazit profil Petr Vaněk
Petr Vaněk
zobrazit profil Jan Maršál
Jan Maršál
zobrazit profil Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
zobrazit profil Martin Dejdar
Martin Dejdar
zobrazit profil Lenka Vacvalová
Lenka Vacvalová
zobrazit profil Josef Alois Náhlovský
Josef Alois Náhlovský