Jitka Sedláčková

Jitka Sedláčková

Datum narození: 8. 1. 1961
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka

Související celebrity

Životopis

Herečka Jitka Sedláčková se prosadila jak v divadle, tak v dabingu. Před kamerou ztvárnila desítky postav, a to zejména v seriálech, ale také televizních inscenacích.

Od dětství hrála na klavír. Na gymnáziu získala Jitka Sedláčková základy hereckého vzdělání pod vedením Ivana Vyskočila, které si prohloubila na DAMU. Poté následovala dvě krátká angažmá v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v Národním divadle v Brně. V roce Sametové revoluce zakotvila v Divadle pod Palmovkou. Zde hrála mj. v inscenacích Zdravý nemocný, Žebrácká opera, Tramvaj do stanice Touha či Kočka na rozpálené plechové střeše.

Vidět jste ji mohli i na jiných pražských scénách, jako jsou Semafor, Viola, Divadlo Bez zábradlí či Divadlo v Řeznické. V roce 2001 Jitka Sedláčková založila vlastní divadelní agenturu, která začala působit v Malém Nosticově divadle.

JITKA SEDLÁČKOVÁ NAFOTILA SEXY SNÍMKY

Až s příchodem do Prahy se Jitce Sedláčkové otevřely možnosti zahrát si i před kamerou. Když pomineme krátké filmy, tak menší roli dostala poprvé v dnes již téměř zapomenutém dramatu Uzavřený kruh (1989). V témže roce se objevila jako jedna z klíčových postav spolu s Ivou Janžurovou a Martou Vančurovou v televizním snímku Osmý div světa.

Herecká kariéra Jitky Sedláčkové je spjata více s televizní než filmovou produkcí. Zejména seriálových postav má na svém kontě již několik desítek, ať tedy šlo jen o vskutku drobné či malé vedlejší role. Ve více epizodách se objevila v seriálech, jako jsou např. Ententýky, První republika, Bezdružice, Rapl, Pustina či Polda.

O JITCE SEDLÁČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herecký profil Jitky Sedláčkové dotváří také její hojné obsazování v dabingu. Mluvila například v seriálech Melrose Place, Nemocnice Chicago Hope, Walker, Texas Ranger, Profesionálové ve filmu Hello, Dolly svůj hlas propůjčila Barbře Streisand, ve snímku Velké vítězství zase Geeně Davis.

Jitka Sedláčková má syna Filipa. S jeho otcem se po sedmnáctiletém vztahu rozešli.

 

Články o celebritě

Vánoce celebrit: Vondráčkové pohoda s milencem a syny, Kopřivová ve třech a šokující proměna ruiny Absolonové! Vánoce celebrit: Vondráčkové pohoda s milencem a syny, Kopřivová ve třech a šokující proměna ruiny Absolonové! Štědrý den je jedním z nejdůležitějších dní celého roku pro úplně všechny - i pro hvězdy českého šou... číst článek
Překvapení u komičky Adély Elbel (42): Je těhotná! Páté dítě do rodiny Překvapení u komičky Adély Elbel (42): Je těhotná! Páté dítě do rodiny Oblíbená česká komička a moderátorka Adéla Elbel (42) je těhotná. Na svého třetího potomka se těší s... číst článek
„Semetrika“ Jitka Sedláčková? Útoky kvůli sekýrování partnera! „Semetrika“ Jitka Sedláčková? Útoky kvůli sekýrování partnera! To je taková semetrika?! Herečka Jitka Sedláčková (62), jež byla naposledy viděna na plátnech kin v ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Václav Helšus
Václav Helšus
zobrazit profil Čestmír Řanda st.
Čestmír Řanda st.
zobrazit profil Magdaléna Sidonová
Magdaléna Sidonová
zobrazit profil Roger Moore
Roger Moore
zobrazit profil Daniel Tůma
Daniel Tůma
zobrazit profil Vincent Kartheiser
Vincent Kartheiser
zobrazit profil Čestmír Řanda jr.
Čestmír Řanda jr.