Jana Kolesárová

Datum narození: 15. 2. 1976
Místo narození: Košice, Československo
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Jana Kolesárová se české divácké veřejnosti předvedla v pokračování dnes již kultovního seriálu Sanitka. Jednu z výrazných postav ztvárnila v krimi seriálu Polda.

Divadlo začala Jana Kolesárová hrát ve čtrnácti letech na konzervatoři, po níž byla přijata na Univerzitu múzických umění v Bratislavě. Již tehdy hostovala v Národním divadle v Bratislavě.

JANA KOLESÁROVÁ - S KÝM VYSTŘIHLA LESBICKOU SCÉNU?

Už jako herečka známá jak z filmů, tak z televizní obrazovky se Jana Kolesárová přestěhoval do Spojených států, kde též působila v divadle. Výrazně zabodovala v roli Estelle v představení No Exit, které se dostala do první desítky nejlepších her v Los Angeles.

Na obrazovkách svých televizorů mohli čeští diváci Janu Kolesárovou vidět jako masérku Lindu v seriálu Jana Hřebejka Až po uši či operátorku Simonu Mádrovou v Sanitce 2 Filipa Renče, pokračování dnes již kultovního seriálu, či atraktivní policejní psycholožka Táňa Hošková v komediální krimi sérii Polda s Davidem Matáskem a Igorem Orozovičem v hlavních rolích.

O JANĚ KOLESÁROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Na Slovensku se Jana Kolesárová předvedla v jedné z ústředních postav v seriálu Dr. Ludský, v USA v dramatu Project Broken Rose (2016), v Česku se objevila v komediích Tomáše Svobody Manžel na hodinu a Jak se zbavit nevěsty.

 

Další Herci

zobrazit profil Isa Briones
Isa Briones
zobrazit profil Michaela Pecháčková
Michaela Pecháčková
zobrazit profil Penn Badgley
Penn Badgley
zobrazit profil Alain Delon
Alain Delon
zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Svatopluk Matyáš
Svatopluk Matyáš
zobrazit profil Henrieta Hornáčková herečka
Henrieta Hornáčková herečka
zobrazit profil Colin Woodell
Colin Woodell