Ronnie Wood

Datum narození: 1. 7. 1947
Místo narození: Middlesex, Spojené království
Profese: kytarista, skladatel, producent, zpěvák
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Rocker a malíř Ronnie Wood se proslavil v kapelách The Rolling Stones, The Faces a The Birds. Členem legendárních Rolling Stones se charismatický bouřlivák stal roku 1974.

Britská legenda Ronald David Wood, známý jako Ronnie Wood, byl nejmladším ze tří bratrů. Oba pracovali jako grafici a muzikanti, Art Wood zemřel v roce 2006 a Ted Wood o dva roky dříve.

RONNIE WOOD - NEVĚRA ZA 330 MILIONŮ

Hudebník, skladatel, producent, malíř Ronnie Wood, který kromě kytary a baskytary, jež ho nejvíce proslavily, hrál na harmoniku, saxofon, bicí a také zpívá, se na dráhu muzikanta dal roku 1964. Byl členem slavných kapel The Birds a The Faces, než roku 1974 zakotvil v již nesmrtelné kapele The Rolling Stones.

Jako řada slavných umělců se i Ronnie Wood potýkal s alkoholismem. Opakovaně se podrobil protialkoholní léčbě. V květnu 2017 podstoupil operaci plic kvůli rakovině. Rozhodl se odmítnout chemoterapii, aby nepřišel o vlasy.

Jeho díla mohli čeští milovníci umění obdivovat v létě 2003 v pražské Galerii Miro, kde vystavoval své grafiky, olejomalby, sítotisky a kresby. Bohatou tvorbu Ronnieho Wooda představuje publikace, v níž k nejpůsobivějším patří expresivní portrét zpěváka kapely Micka Jaggera.

O RONNIEM WOODOVI ČTĚTE ZDE>>

Ronnie Wood se ženil třikrát. S modelkou Krissy Findlay (zemřela 2005) se vzali roku 1971 a rozvedli se po sedmi letech. Ze vztahu vzašel syn Jesse Wood. V letech 1985 až 2008 byla jeho ženou modelka Jo Karslake, s níž měl syna Tyroneho a dceru Leah. Rozvedli se kvůli jeho nevěře s ruskou číšnicí Jekatěrinou Ivanovovou. Tento vztah vydržel asi 18 měsíců.

Poté Ronnie Wood žil necelé dva roky s trenérkou vodního póla, Brazilkou Anou Araujo. Sbohem si dali před svatbou. Třetí manželkou slavného rockera a bouřliváka se v prosinec 2012 stala herečka a divadelní producentka Sally Humphreys, s níž má dvojčata. Jmenují se Alice Rose Wood a Gracie Jane Wood.

 

Články o celebritě

Poslední vteřiny Jeffa Becka (†78): Johnny Depp byl u jeho lůžka! Poslední vteřiny Jeffa Becka (†78): Johnny Depp byl u jeho lůžka! Pirát z Karibiku Johnny Depp (58) truchlí nad smrtí svého blízkého přítele, spolupracovníka a kytari... číst článek
Král swingu Jan Smigmator (36): Karel Gott (†80) chodil na mé koncerty! Král swingu Jan Smigmator (36): Karel Gott (†80) chodil na mé koncerty! Říká se mu český Frank Sinatra a na jeho koncerty chodil velice rád Karel Gott (†80). Jméno swingaře... číst článek
Ivana Trumpová (†73) vždy uměla šokovat: Takhle se v 60 letech svlékla ve známé reality show! Ivana Trumpová (†73) vždy uměla šokovat: Takhle se v 60 letech svlékla ve známé reality show! Náhlá smrt slavné české rodačky ze Zlína Ivany Trumpové (†73), rodným jménem Zelníčkové, byla pro vš... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Daniel Barták
Daniel Barták
zobrazit profil Martin Kumžák
Martin Kumžák
zobrazit profil Marek Drahota
Marek Drahota
zobrazit profil Michal Vavro
Michal Vavro
zobrazit profil František Černý
František Černý
zobrazit profil Sebastian Navrátil
Sebastian Navrátil
zobrazit profil Pavel Šporcl
Pavel Šporcl
zobrazit profil Pavel Vaculík
Pavel Vaculík