Viet Anh Doan

Viet Anh Doan

Přezdívka: Lojza
Místo narození: Hanoj, Vietnam
Profese: herec, kuchař, spisovatel, bankovní úředník

Související celebrity

Životopis

Herec Viet Anh Doan, původem z Vietnamu, se do Česka přestěhoval roku 1989. Debutoval rolí prodavače Liu ve večerce v seriálu TV Prima Ohnivý kuře.

V Česku Viet Anh Doan žije od Sametové revoluce 1989, kdy se sem jeho rodina přestěhovala. Bylo mu tehdy pět let. Narodil se ve Vietnamu, konkrétně v Hanoji.

VIET ANH DOAN – O DRSNÝCH ZAČÁTCÍCH V ČESKU

Než se začal objevovat na obrazovce pracoval Viet Anh Doan pracoval jako bankovní úředník. Kamarádi si jeho jméno počeštili, říkají mu Lojzo. Před kamerou debutoval rolí prodavače ve večerce, Vietnamce Liu, a to v oblíbeném seriálu TV Prima Ohnivý kuře. Objevil se též v soutěžním pořadu Pevnost Boyard.

Viet Anh Doan je výborný kuchař a jídlo je jeho vášní. Miluje českou kachnu a cokoli se zelím, ale doma vaří spíš rychlou vietnamskou kuchyni, jako třeba závitky nebo rýžový koláč. Vydal kuchařku Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem (2016), která je plná vietnamských specialit. „Základem vietnamského jídla je rozhodně rýže. Potom je tam hodně zeleniny a čerstvých bylinek, ty jsou hodně důležité," prozradil Viet Anh Doan Blesku pro ženy.

 

Další Herci

zobrazit profil Jaromír Dulava
Jaromír Dulava
zobrazit profil Mishel Prada
Mishel Prada
zobrazit profil Barbora Kodetová
Barbora Kodetová
zobrazit profil Boris Hybner
Boris Hybner
zobrazit profil Tomáš Vorel ml.
Tomáš Vorel ml.
zobrazit profil Michaela Doležalová
Michaela Doležalová
zobrazit profil Mark Hamill
Mark Hamill
zobrazit profil Robert  Pattinson
Robert Pattinson