Marcel Zmožek

Marcel Zmožek

Datum narození: 25. 4. 1965
Místo narození: Karviná
Profese: skladatel, zpěvák, textař, kytarista
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Skladatel, zpěvák a textař Marcel Zmožek šel ve šlépějích svého slavného otce, hudebníka Jiřího Zmožka. Napsal muziku a texty k řadě alb českých interpretů.

Od šesti let Marcel Zmožek zpíval v dívčím sboru Berušky. Byl tam jediný kluk. V sedmi letech mu vyšel sólový singl. V dospívání vystupoval se skupinou Kroky Františka Janečka spolu s Ivetou Bartošovou, Sagvanem Tofim, Markétou Muchovou nebo Pavlem Horňákem.

MARCEL ZMOŽEK SE POKUSIL O SEBEVRAŽDU

Založil kapelu Bolero, kde byl kapelníkem Roman Holý. Marcel Zmožek se proslavil v pohádkách Co takhle svatba princi? a Ať přiletí čáp, královno!, kde nazpíval několik písní prince Davida, hlavní postavy v podání Miroslava Vladyky.

Muzikant Marcel Zmožek napsal hudbu a texty k řadě alb českých interpretů. Kromě toho vydal i sólové desky, jako např. Vypusťte Fantóma z láhve/Hříchy mládí, Tak šťastnou cestu, Dlaně nebo Sváteční písničky - Česká muzika.

Otcem Marcela Zmožka je skladatel, zpěvák, textař a klavírista Jiří Zmožek, který se snad nejvíce proslavil hitem Už mi, lásko, není 20 let.

Marcel Zmožek je ženatý, má dceru Annu a syny Marcela a Samuela. Svou první manželku Evu viděl umřít na silnici po autonehodě.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jiří Cerha
Jiří Cerha
zobrazit profil Michal Ambrož
Michal Ambrož
zobrazit profil Michal Vavro
Michal Vavro
zobrazit profil Richard Kovalčík
Richard Kovalčík
zobrazit profil Bohumil Kulínský
Bohumil Kulínský
zobrazit profil George Mraz
George Mraz
zobrazit profil Amelie Siba
Amelie Siba
zobrazit profil Zdeněk Vokatý
Zdeněk Vokatý