Václav Kuneš

Datum narození: 19. 5. 1975
Místo narození: Praha
Profese: tanečník, choreograf
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Tanečník Václav Kuneš, který je držitelem cen za choreografii Small hour, se se svým souborem 420PEOPLE proslavil jak v Česku, tak v zahraničí.

Již v dětství chodil do Lidové školy umění, kde navštěvoval hodiny pohybové výchovy a hry na klavír. Posléze Václav Kuneš studoval na pražské Taneční konzervatoři. V roce 1993 uspěl v konkurzu a získal angažmá v nizozemském Nederlands Dans Theater 2.

VÁCLAV KUNEŠ - VE STARDANCE MÍSTO RÉVAIE

V letech 1998 až 2004 byl Václav Kuneš členem Nederlands Dans Theater, kde pracoval po boku světových hvězd. Posléze se vydal na dráhu nezávislého tanečníka a choreografa. V letech 2005 až 2006 tančil v New National Theater Tokio.

Spolupracoval s Jiřím Kyliánem jako asistent choreografa. Připravoval nastudování některých jeho děl, např. ve Finském národním baletu, Basel Ballet, baletu milánské La Scaly, Oper am Rhein v Düsseldorfu, Baletu ND v Praze. Václav Kuneš tančil na scénách v mnoha státech Evropy, Ameriky, Asie i Austrálie.

S bývalou kolegyní z Holandska Natašou Novotnou Václav Kuneš roku 2007 založil soubor současného tance 420PEOPLE, jehož se stal uměleckým ředitelem. Pro soubor, který je známý jak v Česku, tak v zahraničí, vytvořil mnoho choreografií, mj. Small hour, Golden crock, Mirage či Fairy queen.

Václav Kuneš byl roku 2005 v Cannes nominován na Cenu Tanečník roku. Za choreografii Small Hour získal Cenu Sazky a Divadelních novin (2007) a Cenu Divadelního institutu (2008). Byl též nominován na Cenu Thálie, a to za mimořádný jevištní výkon - Balet, pantomima a jiné tanečně-dramatické žánry.

V roce 2018 Václav Kuneš dostal příležitost zasednout v porotě úspěšné show České televize StarDance…když hvězdy tančí. V roce 2023 do ní zasedl opět, zaskočil za Tatianu Drexler, která onemocněla.

O VÁCLAVU KUNEŠOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou, která je původem z Japonska, se seznámil v Nederlands Dans Theater, kde také tančila. Mají spolu dceru Aine. Vztah ale nevydržel a jeho přítelkyní se stala moderátorka Kristina Kloubková. Pár se po roce a půl rozešel. Posléze se ale dal zase dohromady.

 

Články o celebritě

Moderátorka Kristina Kloubková jenom v prádle: Smyslné varování Moderátorka Kristina Kloubková jenom v prádle: Smyslné varování Takhle televizní diváci Kristinu Kloubkovou (46) rozhodně neznají! Půvabná moderátorka se ukázala v ... číst článek
Beata Rajská se toho nebojí: Dostihy, nebo přehlídka?! Odhalená prsa i „Hujerovi“ od Kubelkové Beata Rajská se toho nebojí: Dostihy, nebo přehlídka?! Odhalená prsa i „Hujerovi“ od Kubelkové Průhledné tílko s odhalenými ňadry, dlouhé šaty s obřími klobouky nebo pánský cylindr na krásné dívc... číst článek
Moderátorka Novy Kristina Kloubková: Stesk po schůzkách s psychiatrem! Moderátorka Novy Kristina Kloubková: Stesk po schůzkách s psychiatrem! Chtěla všechno zvládnout a neuměla říct ne. Moderátorku Kristinu Kloubkovou (46) nakonec zastavilo a... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Šimon Caban
Šimon Caban
zobrazit profil Erika Bornová
Erika Bornová
zobrazit profil Eliška Grabcová
Eliška Grabcová
zobrazit profil Dušan Chrástek
Dušan Chrástek
zobrazit profil Eva Štefková
Eva Štefková
zobrazit profil Václav Upír Krejčí
Václav Upír Krejčí
zobrazit profil Michal Šeba
Michal Šeba
zobrazit profil Andrea Třeštiková
Andrea Třeštiková