Alena Doláková

Datum narození: 17. 9. 1989
Místo narození: Vyškov
Profese: herečka, tanečnice
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Alena Doláková zazářila v roli tanečnice Marie v dramatu Zrcadla ve tmě. Proslavily ji též texty, které psala jako Zrzka v Hollywoodu pro Reflex.cz.

Na jevišti Alena Doláková stála poprvé již ve čtyřech letech, a to v Národním divadle Brno. Po absolvování JAMU začala působit v divadle Kašpar. Profesionálně se věnovala tanci, naučila se hrát na klavír a zpívat.

ALENA DOLÁKOVÁ EXKLUZIVNĚ Z HOLLYWOODU

Doláková pracovala v Los Angeles

Hrála také v Letters to Eric Company v Anglii nebo v originálním znění v inscenaci Skleněný zvěřince v Prague Playhouse. Alena Doláková pracovala též na několika nezávislých projektech v Los Angeles, odkud psala mj. pro Reflex.cz jako Zrzka v Hollywoodu.

Demonstrantku si Alena Doláková zahrála v seriálu Kancelář Blaník, Holenu v pohádce Jana a Zdeňka Svěrákových Tři bratři, sekretářku ve filmech Ztraceni v Mnichově a Gankster Ka, komornou v sérii Já, Mattoni či svůdnou kolegyni hlavního hrdiny v podání Michala Suchánka v komedii Jána Nováka Pepa.

Alena Doláková umí čtyři jazyky

Hlavní roli taničnice Marie Alena Doláková dostala v dramatu Zrcadla ve tmě, za niž byla v roce 2021 nominována ne Cenu české filmové kritiky.

Díky svým jazykovým znalostem (umí čtyři) se Alena Doláková objevila třeba v koprodukčním životopisném dramatu Mezihra v Praze.

O ALENĚ DOLÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

 

Články o celebritě

»Holena ze Tří bratrů« Alena Doláková: Rozchod po třech letech! »Holena ze Tří bratrů« Alena Doláková: Rozchod po třech letech! V posledních letech bez sebe ve společnosti neudělali krok, ale s tím je konec. Herečka Alena Doláko... číst článek
Expřítel Dolákové neztrácí čas: Točil se kolem Nesvačilové! Jen zrzavá to může být... Expřítel Dolákové neztrácí čas: Točil se kolem Nesvačilové! Jen zrzavá to může být... Ten se teda činí! Rozchod Aleny Dolákové (34) a Míry Helcla je celkem čerstvý, ale hudební producent... číst článek
Bývalá první dáma Dagmar Havlová (70): Dala na charitu luxusní trička! Bývalá první dáma Dagmar Havlová (70): Dala na charitu luxusní trička! Bývalá první dáma Dagmar Havlová (70) zavítala na charitativní bazárek a věnovala do něj dvě luxusní... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Tarra  White
Tarra White
zobrazit profil Leona Skleničková
Leona Skleničková
zobrazit profil David Prachař
David Prachař
zobrazit profil Táňa Pauhofová
Táňa Pauhofová
zobrazit profil Pavla Dostálová
Pavla Dostálová
zobrazit profil Jenna Ortega
Jenna Ortega
zobrazit profil Eva Hudečková
Eva Hudečková
zobrazit profil Regina Řandová
Regina Řandová