Filip Březina

Datum narození: 19. 3. 1995
Místo narození: Ostrava
Výška: 181 cm
Profese: herec, fotomodel
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Filip Březina, herec a příležitostný fotomodel, svou první hlavní roli v celovečerním filmu dostal v romantickém dramatu Zlatý podraz.

Již jako student pražské AMU se Filip Březina předvedl v představeních divadla katedry činoherního herectví Disk. Hrál např. v inscenacích Žranice či Zářez.

FILIP BŘEZINA ZKOLABOVAL NA PŘEDSTAVENÍ

Filip Březina se předvedl ve Vybíjené

Milovnici prken, co znamenají svět, mohli Filipa Březinu vidět mj. v Divadle Petra Bezruče, Národním divadle moravskoslezském, Divadle pod Palmovkou nebo v Městských divadlech pražských.

Před profesionální filmovou kamerou se Filip Březina prvně objevil v tragikomedii Vybíjená (2015), kterou režisér Petr Nikolaev natočil podle knihy Michala Viewegha a pro ztvárnění ústředních postav si vybral Ondřeje Sokola, Michala Suchánka, Richarda Genzera a Simonu Krainovou.

Březina coby Tobiáš ve vánoční pohádce

Svou první hlavní roli dostal v romantickém dramatu Zlatý podraz (2018). Hlavní linii snímku tvoří osudová láska mladého právníka a sportovce Franty Prokeše v podání Filipa Březiny k tanečnici Michelle, s níž se seznámil na poválečném Mistrovství Evropy v basketbalu v Ženevě.

Objevil se v Zahradnictví (2017) Jana Hřebejka a Petra Jarchovského. Jednu z klíčových úloh Filip Březina zpodobnil v komedii Jána Nováka Pepa (2018). Zahrál si také v seriálech, jako jsou např. 4teens, Hasičárna Telecí nebo Smysl pro tumor.

Jednu z hlavních postav, Tobiáše, Filip Březina dostal od režiséra Karla Janáka v jeho výpravné vánoční pohádce Klíč svatého Petra (2023).

Březina umí i akrobacii a žonglování

O FILIPU BŘEZINOVI ČTĚTE ZDE>>

Kromě hraní se Filip Březina věnuje zpěvu, hře na trubku, kytaru a zobcovou flétnu, dále pak žonglování či akrobacii. Stal se také příležitostným fotomodelem. Je milovníkem Peaky Blinders a maratonů Harryho Pottera.

Několik let Filip Březina chodil s fotografkou a kameramankou Kateřinou Šrámkouvou. V lednu 2024 přiznal, že již pár netvoří.

 

Články o celebritě

Loučení se Smyslem pro tumor: Více než milion diváků a životní krok Filipa Březiny! Loučení se Smyslem pro tumor: Více než milion diváků a životní krok Filipa Březiny! V záplavě všech kriminálních seriálů, které Češi milují, byl Smysl pro tumor zabývající se mrazivým ... číst článek
Milovník Filip Březina ze Smyslu pro tumor: Po sexu 45 minut ve sprše! Milovník Filip Březina ze Smyslu pro tumor: Po sexu 45 minut ve sprše! I jeho kamarádi si mysleli, že milostné scény s nádhernou kolegyní Alžbětou Malou (26) alias Hankou ... číst článek
Nemocný Jiří Bartoška (76), hvězda Smyslu pro tumor: Speciální zacházení kvůli rakovině! Nemocný Jiří Bartoška (76), hvězda Smyslu pro tumor: Speciální zacházení kvůli rakovině! Od začátku ho chtěla do role sarkastického glosátora nemocničního dění a průvodce rakovinou. Režisér... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Šimon Bilina
Šimon Bilina
zobrazit profil Keanu Reeves
Keanu Reeves
zobrazit profil Václav Svoboda
Václav Svoboda
zobrazit profil René Slováčková
René Slováčková
zobrazit profil Kathleen Turner
Kathleen Turner
zobrazit profil Mark Kristián Hochman
Mark Kristián Hochman
zobrazit profil Bobby Cannavale
Bobby Cannavale
zobrazit profil Pavel Liška
Pavel Liška