Hana Třeštíková

Hana Třeštíková

Datum narození: 21. 3. 1982
Místo narození: Praha
Profese: režisérka, filmová producentka, politička
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Režisérka a producentka Hana Třeštíková, nominována na Českého lva za pořady Bratříček Karel a Zkáza krásou, se stala političkou a vydala se ve šlépějích své slavné matky Heleny.

Po maturitě Hana Třeštíková pár let pracovala jako produkční festivalu Febiofest a pak absolvovala produkci na Filmové a televizní fakultě pražské AMU. Roku 2011 si založila vlastní produkční společnost.

V roce 2012 Hana Třeštíková produkovala dokumentární snímek Občan K. a ve stejném roce režírovala dokument o Michalu Horáčkovi Český kalendář

Dva roky nato Hana Třeštíková pustila do světa časosběrný snímek - vydala se tak ve šlépějích své slavné matky Heleny Třeštíkové - s názvem Deset let o pětici někdejších studentů pražského gymnázia. Byla jak scenáristkou, tak režisérkou tohoto projektu.

V té době, konkrétně ve volbách 2014, Hana Třeštíková vstoupila do komunální politiky, a to jako nestraník za sdružení Praha 7 sobě, kdy získala křeslo v zastupitelstvu městské části Praha 7. V listopadu se stala i tamní radní.

V roce 2016 byla Hana Třeštíková nominována na Českého lva v kategorii Nejlepší dokumentární film za pořady Bratříček Karel a Zkáza krásou. Křišťálovou sošku nezískala.

Ve volbách 2018 Hana Třeštíková mandát zastupitelky obhájila. A navíc se probojovala do Zastupitelstva hl. m. Prahy. Získala 76 720 preferenčních hlasů, posléze se stala radní české metropole pro oblast kultury, památkové péče, výstavnictví a cestovního ruchu.

Mezi úspěchy Hany Třeštíkové patří seriál Dobrodružství archeologie (2018). S životopisným dokumentem Manželské etudy: Nová generace (2019) navázala na dílo své matky Heleny, která tento populární formát proslavila.

Otcem Hany Třeštíkové je Michal Třeštík, český prozaik, architekt, publicista, vydavatel a dokumentarista.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Maria Procházková
Maria Procházková
zobrazit profil Rudolf Havlík
Rudolf Havlík
zobrazit profil Omar Amanat
Omar Amanat
zobrazit profil Hana Třeštíková
Hana Třeštíková
zobrazit profil Adrian Stojkov
Adrian Stojkov
zobrazit profil Vladimír  Morávek
Vladimír Morávek
zobrazit profil Petr Jarchovský
Petr Jarchovský
zobrazit profil Martin Dolenský
Martin Dolenský