Jan Hrnčíř

Jan Hrnčíř

Datum narození: 1. 5. 1977
Místo narození: Ivančice
Profese: politik hnutí Svoboda a přímá demokracie, ekonom, pedagog
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politik SPD Jan Hrnčíř v parlamentních volbách 2021 obhájil poslanecký mandát. Zvolen byl v Jihomoravském kraji.

Po oboru management mezinárodního podnikání na Fakultě ekonomie a podnikání Panevropské vysoké školy v Bratislavě Jan Hrnčíř absolvoval obor etika na Vysoké škole mezinárodního podnikání v Prešově.

TOP 09 Jan Hrnčíř vyměnil za SPD

Roku 2007 se Jan Hrnčíř stal jednatelem své firmy Česká informatika a sedm let nato začal řídit vlastní Institut terciárního vzdělávání. Kromě toho vyučuje na vysokých školách.

Do komunální politiky se tehdejší člen TOP 09 Jan Hrnčíř neúspěšně pokusil vkročit ve volbách 2010, stejně jako ve volbách 2014, kdy se o post blanenského zastupitele ucházel jako nestraníkovi za hnutí Úsvit. Téhož roku nezískal ani křeslo v Evropském parlamentu. Do hnutí SPD vstoupil roku 2015.

Coby lídr subjektu Koalice Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů se Jan Hrnčíř stal ve volbách 2016 zastupitelem Jihomoravského kraje, v parlamentních volbách 2017 poslancem za hnutí SPD a následně v komunálních volbách 2018 usedl i do Zastupitelstva města Blansko.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 zaujal druhou příčku za Ivanem Davidem, lídrem kandidátky SPD. Zvolen nebyl. Do voleb 2020 Jana Hrnčíře hnutí vyslalo zabojovat o křeslo hejtmana Jihomoravského kraje, což se mu nepodařilo.

V parlamentních volbách 2021 Jan Hrnčíř obhájil post v dolní komoře.

Jan Hrnčíř má dcery Natálii a Sofii.

 

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Markéta Juřicová
Markéta Juřicová
zobrazit profil Josef  Pravda
Josef Pravda
zobrazit profil Marek Hilšer
Marek Hilšer
zobrazit profil Laura Janáčková
Laura Janáčková
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Vladimír Balaš
Vladimír Balaš